Hold deg oppdatert om siste nytt innen hodetelefoner

Utviklingen går i et rasende tempo, og det er vanskelig å holde oversikt over alle de nye hodetelefonene som kommer på markedet – og hva som skiller dem fra hverandre. For å holde deg oppdatert om de nyeste teknologiene vil vi fremheve et par hodetelefoner som vi brenner litt ekstra for – og ikke helt kan slutte å snakke om.

headphones

Sennheiser Momentum 4 Wireless

Sennheiser er et av de mest ikoniske merkene i kategorien hodetelefoner. De står for førsteklasses lyd, stilren design og høy kvalitet. Sennheiser Momentum 4 er den oppdaterte modellen i Momentum-serien.

Sennheiser Momentum 4 Wireless leverer bransjens i særklasse beste lyd, noe som skyldes 42 mm høyttalerelementer av høyeste kvalitet. Hodetelefonene har dessuten adaptiv støydemping, noe som betyr at de tilpasser seg lyden, eller støyen, i omgivelsene. I tillegg har de en transparens-innstilling som i stedet tar inn lyden fra omgivelsene hvis man ikke vil gå glipp av hva som skjer i verden utenfor. Nytt for denne modellen er også økt komfort ved at du slipper å bruke fysiske knapper, og du kan hoppe til neste ved å sveipe med fingeren.

Et annet viktig område der Sennheiser Momentum 4 virkelig skiller seg ut, er batteritiden. Opptil 60 timer, det vil si tre ganger lenger batteritid enn Apple AirPods Max. Med hurtiglading får du fire timers bruk etter bare fem minutters lading.

Sammenlignet med tidligere generasjoner er lyden i Momentum 4 bedre balansert og trykket i bassen er bra. Kort oppsummert er dette det beste du får. En bonus er dessuten at den nye designen gir familien et mer ensartet uttrykk, med glatt overflate på øreklokkene og hodebøyle i det samme grå stoffet som etuiet til Momentum 3 Wireless-øreproppene.

Sony WH-1000 XM5

Sony WH-1000XM5 er flaggskipet i 1000X-serien og omfatter flere forbedringer sammenlignet med tidligere generasjoner, samtidig som mye er likt.

Straks du åpner emballasjen, ser du at Sony WH-1000XM5 har en enklere og mer stilren design sammenlignet med forgjengerne. Blant annet har den trinnløs innstilling for justering av passform. Berøringskontrollene er enkle og praktiske å betjene og har optimal følsomhet. Den smarte hånd-over-øreklokke-funksjonen for å ta inn lyd fra omgivelsene er beholdt, noe som er praktisk når noen begynner å snakke med deg uten at du vil avbryte musikken. En annen smart funksjon er Speak-to-chat, som setter musikken på pause når du begynner å snakke og starter den igjen når du avslutter samtalen. Det som virkelig får Sony WH-1000XM5 til å skille seg ut i mengden, er støydempingen, der de langt overgår konkurrentene. De tidligere generasjonene har også god støydemping, men Sony WH-1000XM5 tar den til neste nivå og er blant de beste som finnes på markedet i dag. Også batteritiden ligger klart over forventningene, med 30 timer med støydemping aktivert.

Kort sagt utklasser Sony WH-1000XM5 konkurrentene og leder ligaen når det gjelder støydemping. Den nyeste generasjonen har dessuten flere smarte funksjoner og designoppdateringer som gjør at den fortjener å bli kalt flaggskipet i serien.

Jabra Elite 5

Jabra Elite 5 er den etterlengtede sjette generasjonen i Jabras Elite-serie. Den benytter en effektiv hybridteknologi for aktiv støydemping, slik at du kan passere støyende veiarbeid uten å bli forstyrret.

Hybrid ANC-teknologien muliggjør utrolig lyddemping og demping av et mye større lydspekter. Fra trafikkaos til kollegaen som sitter og tygger rett overfor deg på jobben – du kan føle deg trygg på at forstyrrende lyder stenges ute. Trenger du en reality check, kan du raskt få det med HearThrough. Trykk på knappen, så hører du straks hva som skjer rundt deg. Med 6 mm høyttalere er du garantert en musikkopplevelse du sent vil glemme, og med kodeks for SBC, AAC og Qualcomm aptX forsterkes lyden ytterligere. Ønsker du å finjustere lyden etter dine behov, gjøres det enkelt med appen Jabra Sound+.

Batteritiden ligger på 7 timer i øreproppene og opptil 28 timer med det Qi-sertifiserte trådløse ladeetuiet. Du har dessuten en hurtigladefunksjon som gir én times lytting med bare ti minutters lading.

Den banebrytende teknologien som Jabra 5 Elite benytter, får oss til å heve øyenbrynene, men den ville ikke vært mye verdt uten god komfort. Dette har laboratoriet til Jabra tatt høyde for i utviklingen av øreproppene. De bygger på øreskanninger og statistiske modelleringsmetoder som ikke bare gir høy komfort, men også tar seg flott ut der de sitter. Dermed slipper du å måtte velge mellom form og funksjon.

Tekst: Philip Aller