Guide til dokkingstasjon

Vi hjelper deg med å finne riktig dokkingstasjon

En dokkingstasjon er en praktisk innretning som du blant annet kan koble en bærbar datamaskin eller skjerm til. På den måten blir alle kabler tilkoblet på ett sted, og du slipper kabelrot. Men hvordan vet du hvilken som er riktig for deg?

Når du har lest denne miniguiden, vil du vite hvilken dokkingstasjon som dekker dine behov best. Først er det viktig å finne ut hva du vil bruke dokkingstasjonen til. Ved første øyekast kan alle dokkingstasjoner se like ut. De er imidlertid forskjellige på flere måter. Begynn med å spørre deg selv i hvilke situasjoner du vil bruke dokkingstasjonen.

På farten

Disse dokkingstasjonene er beregnet for tilfeller der du vil koble til en ekstern skjerm. Når du er ute og reiser. Eller ønsker å presentere noe.

Jobbe hjemmefra

Disse dokkingstasjonene er beregnet for mindre konfigurasjoner med én ekstern skjerm.

Jobbe på kontoret

Disse dokkingstasjonene er beregnet for tilkobling av mer enn én skjerm. Perfekt for kontoret, der du gjerne har mer plass.

Hvilken port kobler du til?

La oss starte med den bærbare datamaskinen. Hvilken port skal du koble dokkingstasjonen til? Ta en titt på den bærbare datamaskinen for å sjekke at dokkingstasjonen kan kobles til porten du ønsker å bruke.

Avhengig av den bærbare datamaskinen kan en USB-C-port lade og koble den til flere skjermer og eksterne enheter samtidig. Hvis den bærbare datamaskinen bare har en USB-3-port, trenger du en ekstra strømkabel for å lade den. Vil du koble den bærbare datamaskinen til flere skjermer med høy oppløsning? Da anbefaler vi at du kobler den til en Thunderbolt 3-port, hvis maskinen har en slik.

Hva vil du bruke dokkingstasjonen til?

Som en hjelp til å finne ut hva du (kanskje) vil bruke dokkingstasjonen til, bør du først tenke over hvor mange skjermer, eksterne enheter og harddisker du vil koble den til. De fleste skjermer kan kobles til en HDMI-port, men hvis du ønsker å koble til en høyoppløst skjerm, bør du vurdere å bruke en DisplayPort (DP) i stedet.

Husk å sjekke hva hver dokkingstasjon egner seg for, og velg den som dekker dine bestemte behov.

Har du kablene som kreves for å koble til alt?

Når du mener at du har funnet den riktige dokkingstasjonen, må du sørge for at du har alle kablene du trenger for å sette den opp. Hvis du for eksempel har bestemt deg for å bruke DP-porten i stedet for HDMI-porten på skjermen, trenger du riktig kabel til den. Husk også å velge riktig kabellengde. Den må være så lang at den dekker avstanden mellom dokkingstasjonen og enheten du kobler den til.