Filmentusiast, gamer eller Office-bruker?

Vi guider deg til riktig PC.

Filmentusiast, gamer eller Office-bruker?

Vi guider deg til riktig PC.

Filmentusiast, gamer eller Office-bruker?

Vi guider deg til riktig PC.

Gaming PC

Du som gamer ønsker skikkelig ytelse, det vil si mye RAM-minne, kraftig grafikk, rask SSD- disk og en prosessor av nyeste generasjon. Tastaturet skal være belyst slik at du kan spille på natten og datamaskinen din må ha minst et par USB-porter og en HDMI. Ta en titt blant våre kraftigere datamaskiner for å finne en passende gaming PC.

Datamaskiner for film og musikk

Liker du å fotografere og deretter sitte i timevis med Photoshop vil du trolig ha en kraftig datamaskin. Det samme gjelder for de som vil klippe i film og hold på med andre, litt mer prosessorkrevende hobbyer. En ting som er veldig populært er å ha en datamaskin tilkoblet til TV-en for å kunne se på film og TV-programmer over nett. Disse datamaskinene som ofte kalles for HTPC kan også fungere som hjemmets musikkspiller og mye mer. Noe som er viktig med disse mediedatamaskinene er selvsagt at de er små, pene og stillegående sånn at de ikke krever unødvendig oppmerksomhet.

Her finner du multimediedatamaskiner som er laget for å passe i hjemmet der media og spill går foran arbeid. Det vil si at dersom du skal bruke datamaskinen for å se på film, spille spill, surfe og lytte til musikk har du funnet riktig type maskin.

Det er også i denne kategorien du finner datamaskiner med litt morsommere og penere design dersom utseende er en viktig detalj for deg.

Hjemmebrugeren

Du bruker datamaskinen din for å få saker og ting gjort. Det blir mest Office, surfing, mail og regninger. Da trenger du et tastatur som er godt å skrive på, og gjerne med numerisk tastatur. Av og til redigerer du kanskje noen bilder. Skjermen må ikke være for liten eller ha for lav oppløsning for da blir man trøtt i øynene. Det er en fordel dersom datamaskinen er så lett at du kan ta den med deg, og den skal helst gi mye for pengene.

Med det er ikke alle som trenger muligheten for å bære med seg datamaskinen sin og kanskje du heller ønsker deg en enkel datamaskin som alle i hjemmet skal kunne bruke etter behov. Et tips er i så fall en Alt-i-ett-datamaskin, det vil si en datamaskin for skrivebordet der denne er innebygget i skjermen for å være maksimalt praktisk. Ellers kan vi tipse om litt mindre datamaskiner som ikke tar opp alt for mye plass.

Premium-computeren

Premium datamaskiner er tynne og lette, bærbare datamaskiner som passer for den som ofte bærer datamaskinen med seg. Disse svært mobile datamaskinene finnes for både den som kun surfer, til de som trenger et skikkelig arbeidsjern.

Blant våre premium datamaskiner finner du datamaskiner med og uten berøringsskjerm, samt datamaskiner med vinklingsbare eller avtakbare skjermer for at de også skal kunne fungere som nettbrett. En viktig ting å tenke på ved kjøp av en sånn lett, bærbar datamaskin er selvsagt vekten, men ikke glem å sjekke hvor mange tilkoblinger den har. Særlig side de virkelig små datamaskinene ofte har færre tilkoblingsmuligheter og derfor kanskje ikke passer dine behov.

Tilbehør

For å gjøre det enklere for deg som bruker, har vi valgt å samle alt tilbehøret du kan tenke deg å trenge på ett og samme sted. Her finner du gamingheadsets, raske skjermer og de beste musene og tastaturene for spill, hjemmekontor eller for reisen.