GH6: Neste generasjons LUMIX

Panasonic lanserte DMC-GH1 i 2009, den første modellen i LUMIX GH-serien, med et hybrid foto-/videokonsept. Siden den gang har GH-serien utviklet seg med innovative brukerfunksjoner, og er nå anerkjent av skapere over hele verden som et favorittverktøy takket være høy ytelse, mobilitet og robust design. LUMIX GH6 er det nyeste tilskuddet til serien som igjen flytter grensene for speilløse kameraer.

GH6

  • Ubegrenset opptak opptil 5,7K/60p, 4:2:2 10 bits
  • PPro Res HQ internopptak for de beste detaljene og raskeste arbeidsflyt
  • 4K/120p høy bildefrekvens for jevne bevegelser
  • 300 bilder per sekund for dynamisk slow motion

En LUMIX først: Apple ProRes-kodekvideo

Ved å bruke et CFexpress Type B-kort (MOV, 5,7K, 5728x3024, 29,97p/25,00p/24,00p), som leverer høy bildekvalitet ved lav komprimering, kan du ta opp ProRes 422 HQ og ProRes 422 kodekvideoer, den profesjonelle bransjestandarden, internt. Dette reduserer belastningen på datamaskinen betydelig under etterproduksjon, og tillater NLE (ikke-lineær redigering) uten omkoding, noe som effektiviserer arbeidsflyten fra start til slutt.

- Apple og ProRes er varemerker eller registrerte varemerker som tilhører Apple Inc. i USA og / eller andre land.

Ubegrenset 4:2:2 10-biters C4K/4K 60p/50p videoopptakstid

GH6 er det første LUMIX-kameraet som tilbyr 4:2:2 10-biters C4K/4K 60p/50p internt opptak, og leverer ubegrenset opptakstid* når det brukes under de anbefalte driftstemperaturer**. Ideelt for små produksjonsteam og under krevende forhold der mobilitet og høy kvalitet er nødvendig. Gir også mulighet for samtidig internt opptak og eksternt opptak via HDMI-utgang.

*Under de garanterte driftsomgivelser. Når du bruker et batteri. Opptakstiden avhenger av kapasiteten til batteriet og opptaksmedier.

**-10–40 ℃.

- Tilsvarer 4K (4096×2160) som definert av Digital Cinema Initiatives (DCI).

- CFexpress-kort eller et SD-minnekort med videohastighetsklasse 90 kreves.

5,7K 10-biters 60p/50p opptak

LUMIX GH6 med 5,7K (5728x3024) 4:2:0 10-biters 60p/50p (17:9) og 5,8K (5760x4320) 30p/25p/24p 4:2:0 10-biters anamorfiske (4:3) moduser, tilbyr høyere oppløsning og høyere bithastigheter enn noensinne, og leverer det seneste innen høy bildekvalitet, allsidighet og uttrykksfull rekkevidde som trengs for film, TV og alle typer videoproduksjoner.

7,5-stopps Dual I.S. 2 (bildestabilisator)

5-akset Dual I.S. 2 (bildestabilisator) kombinerer kontroll av Body I.S. og objektiv-O.I.S. for å tilby 7,5 stopp med korrigering.*

*Basert på CIPA-standarden [Yaw/Pitch-retning: fokuseringsavstand f=140 mm (35 mm kameraekvivalent f=280 mm) når H-FS14140 brukes.]

HFR/VFR 10-biters opptak

Høyoppløselige opptak i sakte film, som nylig er blitt populært i videoproduksjon, er nå gjort mulig ved bruk av C4K/4K 10-biters 120p/100p HFR (høy bildefrekvens) videoopptak med lyd. LUMIX GH6 tilbyr også et bredt utvalg med 10-biters ALL-Intra-opptaksmoduser for avansert redigering, slik at du kan ta opp video i FHD 240p/200p HFR og FHD 240fps VFR (variabel bildefrekvens). Med VFR kan du ta opp opptil 12,5x supersakte film (FHD 10-biters 24p/300fps).

- Maksimal utgang for sensor er 60fps når Dynamic Range Boost er satt til PÅ.

Ny Venus Engine

Den nye Venus Engine leverer ca. dobbelt så mye behandlingskraft som før, noe som muliggjør høyhastighets behandling av den nye sensorens høyere pikselantall og høyere oppløsning, video med høyere bithastighet. Bildekvalitetsytelsen er også betydelig forbedret. Ny intelligent behandling av detaljer gir høyere oppløsning, og ny 2D og høyytelses 3D støyreduksjon (for videoer) optimaliserer støyreduksjonen. Resultatet er naturlige 3D-lignende bilder med minimalt støy selv ved høy følsomhet. Høypresisjons Dual 3D Color Control oppnår forbedret reproduksjon av farger (lysstyrke, metning og fargetoner), noe som fører til et mer trofast og rikere fargeuttrykk.

Ny 25.2MP-sensor

LUMIX GH6 har Micro Four Thirds™-systemets første standard 25,2-megapikslers Live MOS-sensor. Designet er uten lavpassfilter, noe som muliggjør både flere piksler, høyere oppløsning og svært realistiske detaljer. Den høyere avlesningshastigheten leverer C4K/4K 120p videoopptak og opptak av 75-bilder-per-sekund ved bruk av elektronisk lukker, samtidig som rullende lukkerforvrengning minimeres.

- Micro Four Thirds™-navnet og -logoer er varemerker eller registrerte varemerker som tilhører Olympus Corporation i Japan, USA, Den europeiske unionen og andre land og regioner.

Panasonics forpliktelse til kontinuerlig forbedring

Panasonic fortsetter sitt engasjement for kontinuerlig forbedring av LUMIX-serien via ytelsesforbedrende fastvareoppdateringer. I fremtiden vil det komme en fastvareoppdatering for GH6 som støtter:

GH6

  • Cinema 4K ProRes 422 HQ / ProRes 422
  • FHD ProRes 422 HQ / ProRes 422
  • USB-SSD direkteopptak
  • 4K 120p HDMI-videoutgang ved Live View
  • Cinema 4K 120p HDMI RAW-videoutgang til ATOMOS Ninja V+

Byggekvalitet for profesjonell bruk

LUMIX GH6 er tøff nok til å tåle tung bruk i felten med en magnesiumlegering med helstøpt front-/bakramme og er sprutsikker, støv- og frostbestandig ned til -10 grader Celsius. Lukkerenheten tåler ca. 200 000 sykluser

Fleksibel skjerm

LUMIX GH6 har en 3” vippbar skjerm med berøringskontroll og fri vinkel i 3:2-format med en høy oppløsning på 1840K-punkter. Den vippbare skjermen med fri vinkel tilbyr større fleksibilitet og praktisk rotasjon, selv med en HDMI-kabel og USB-kabel koblet til kameraet.

MF-assistanse under videoopptak*

Lar brukeren forstørre skjermen opptil 6x for å kontrollere fokus. Ved å bruke AF-ON eller trykke på skjermen mens du er i MF Assist-modus, lar GH6 automatisk fokusere på det valgte området – også mulig under opptak.

*Opptil 60p.*Fungerer ikke i Variable Frame Rate-modus.

Innebygd kjøling

Overoppheting kan være et stort problem ved kontinuerlig videoopptak, spesielt når oppløsningen og bildefrekvensen økes, men LUMIX GH6 oppnår ubegrenset videoopptakstid så lenge du har batteri eller en strømkilde tilkoblet i alle moduser ved å optimalisere varmespredningen med en viftemekanisme med tvungen kjøling.

Kompatibel med analoge objektiver

LUMIX GH6 husker navnet og brennvidden på analoge objektiver som anamorfe objektiver eller gamle objektiver, og bruker automatisk egnet innstilling av kameraets bildestabilisator når disse objektivene tas i bruk.

Doble kortspor

LUMIX GH6 er utstyrt med doble kortspor. CFexpress-kortet (Type B) støtter internopptak av video med høy bitrate på 800 Mbps eller mer, inkludert 5,7K 30p ProRes 422 HQ og C4K 60p ALL-I. SD-minnekort UHS II V90 støtter internopptak av video med 600 Mbps eller mindre, og det er også mulig å velge opptaksmetode fra Relay Recording, Backup Recording, Allocation Recording ved bruk av både SD-minnekort og CFexpress-kort.

For terminalen følger det med HDMI i full størrelse (Type A). I tillegg medfølger en kabellåsholder for HDMI/USB-kabelen i esken for å hindre problemer, f.eks. frakobling på stedet. LUMIX GH6 støtter USB 3.2 Gen 2 for rask skriving og avlesning.

Høykapasitetsbatteri

Høykapasitetsbatteriet på 2200 mAh kan lades enten via AC eller USB etter brukerens ønske. Kompatibelt med USB PD (Power Delivery) ved bruk av batteriladeren DMW-BTC15. LUMIX GH6 er også kompatibelt med Time Code IN/OUT-synkronisering gjennom flash-synkroniseringsterminalen og buntet BNC-omformerkabel med BNC-kabel. Dette forenkler ikke-lineær redigering av opptak med flere kameraer.

LUMIX DC-GH6 er et kvalifisert produkt for LUMIX PRO-programmet. LUMIX PRO-programmet er utviklet for å støtte LUMIX-brukere med en rekke fordeler som ikke bare er tilgjengelige for medlemmer i deres eget land, men også i andre land de besøker.

Besøk www.lumix-pro.com for mer informasjon og vilkår og betingelser, kvalifiserte nivåer, land og produkter.

**Denne artikkelen er basert på pressemeldingen om GH6 fra Panasonic, og for ytterligere forståelse av egenskaper og begrensninger anbefaler vi at du leser om disse i den originale artikkelen her **