Hei! Du bruker en gammel nettleser. Hvis du vil bruke alle funksjonene på nettstedet vårt, anbefaler vi at du besøker oss i en annen nettleser, for eksempel Google Chrome eller Microsoft Edge.

Vi introduserer Windows 11

Vi introduserer Windows 11


Windows 11 tar deg nærmere det du elsker

Det du trenger for det som kommer

Forfølg lidenskaper og maksimer produktiviteten med nye Windows 11.

Bygd med verktøy som hjelper deg med å gjøre flere ting samtidig, tenke, skape og koble til – alt utformet med tanke på enkelhet og intuisjon.

Gratis oppgradering til Windows 11 når den blir tilgjengelig (se nedenfor)1

1 lanen for utrulling av oppgraderingen ferdigstilles nå, og er planlagt å starte sent i 2021 og fortsette inn i 2022. Spesifikk tidsplan vil variere etter enhet. Enkelte funksjoner krever spesifikk maskinvare, se her.

Hold kontakt med dem du bryr deg om

Med nye måter for å nå familie og venner umiddelbart går du aldri glipp av noe – uansett hvor de er eller hvilken enhet de er på.

Kjemp for kreativiteten

Forfølg lidenskapene dine med en oppdatert og beroligende opplevelse – utformet for å inspirere dine neste kreative forsøk.

Maksimer produktiviteten

Gå fra “må gjøre” til “gjort” med verktøy som Forankringsassistent og Skrivebordsgrupper – laget for å hjelpe deg med enkel fleroppgavekjøring.

Velg nettleseren som setter deg først

Uansett om du ønsker å få ting gjort, bli underholdt eller holde kontakten med dem du elsker, kan denne nettleseren skreddersys til dine behov.

Velg nettleseren som setter deg først

Uansett om du ønsker å få ting gjort, bli underholdt eller holde kontakten med dem du elsker, kan denne nettleseren skreddersys til dine behov.

FAQ

Nye Windows har all kraften og sikkerheten fra Windows 10, med et nydesignet og oppdatert utseende. Det kommer også med nye verktøy, lyder og apper. Hver eneste detalj er vurdert. Alt føres sammen for å gi deg en oppfriskende opplevelse på PC-en.

PC-er med Nye Windows forhåndsinstallert vil bli tilgjengelige senere i år.

Det avhenger av mye! Mange forskjellige produsenter vil tilby et stort utvalg enheter som vil kjøre Nye Windows. Alle til forskjellige priser.

PC-er som leveres med Nye Windows forhåndsinstallert, vil være tilgjengelig fra et stort utvalg forhandlere senere i år. Detaljer kommer.

Hvis tilbehøret fungerte med Windows 10 og oppfyller kravene for Nye Windows, skulle det fungere med Nye Windows. Hvis du vil være sikker, undersøker du hos produsenten av tilbehøret.

De fleste Windows 10 PC-er som selges nå, vil kunne oppgraderes til Nye Windows. Hvis PC-en skal kunne oppgraderes til Nye Windows, må den oppfylle minimumskravene til maskinvare, og spesifikk maskinvare kreves for enkelte funksjoner (Windows 11-spesifikasjoner). Planen for utrulling av oppgraderingen er ikke ferdigstilt ennå, men er planlagt å starte sent i 2021 og fortsette inn i 2022. Spesifikk tidsplan vil variere etter enhet.

Det kan du finne ut på flere måter. Hvis du er i ferd med å kjøpe en ny PC nå, kan du se etter “Gratis oppgradering til Nye Windows” på faktaetiketten. Du kan også be selgeren om å bekrefte.

Hvis din nåværende Windows 10-PC kjører den nyeste versjonen av Windows 10 og oppfyller minimumskravene til maskinvare (Windows 11-spesifikasjoner), kan den oppgraderes til Nye Windows. Utrullingsplanen for oppgraderingen er ikke ferdigstilt ennå, men for de fleste enheter som allerede er i bruk i dag, forventer vi å være klar en gang tidlig i 2022. Ikke alle Windows 10-PC-er som er kvalifisert for oppgradering til Nye Windows, blir tilbudt oppgraderingen samtidig. Du kan finne ut om din PC er kvalifisert for oppgradering ved å laste ned Tilstandskontroll for PC-appen. Når utrullingen av oppgraderingen har startet, kan du sjekke om den er klar for din enhet ved å gå til Innstillinger/Windows Update.

Minimumskravene til maskinvare er tilgjengelig på microsoft.com/nb-no/windows/windows-11-specifications.

Ja! Windows 10 fortsetter å være en flott versjon av Windows. Vi har forpliktet oss til å støtte Windows 10 til og med 14. oktober 2025.

Utrulling av oppgradering til Nye Windows vil begynne sent i 2021 og fortsette inn i 2022. I denne perioden vil vi gjøre en del “i kulissene”-testing og -validering for din spesifikke PC. Windows Update vil angi om og når PC-en din er kvalifisert. Du kan sjekke ved å gå til Innstillinger/Windows Update

Det er gratis. Det er imidlertid bare Windows 10-PC som kjører den nyeste versjonen av Windows 10 og oppfyller minimumskravene til maskinvare, som kan oppgraderes. Du kan undersøke om du har de siste oppdateringene til Windows 10 i Innstillinger/Windows Update.

En oppdatering kan bestå av feil- og sikkerhetsrettelser og nye funksjoner i en versjon av Windows. De rulles vanligvis ut gjennom året. En oppgradering er når du endrer versjon, for eksempel går fra Windows 10 til Nye Windows. Eller bytter utgave fra Windows Home til Windows Pro.

Tilbudet om gratis oppgradering har ingen spesifikk sluttdato for kvalifiserte systemer. Microsoft forbeholder seg imidlertid retten til å avslutte støtte for gratistilbudet på et tidspunkt. Denne sluttdatoen vil ikke være tidligere enn ett år fra generell tilgjengelighet.

Ja. Du er ikke nødt til å oppgradere til Nye Windows. Vi vil fortsette å støtte Windows 10 til og med 14. oktober 2025.

Nei. Nye Windows og Windows 10 krever omtrent samme mengde diskplass. Under oppgraderingsprosessen kreves det imidlertid ekstra plass. Windows vil frigi denne ekstra diskplassen ca. ti dager etter at oppgraderingen er fullført.

Nye Windows er den nyeste versjonen av Windows. Vi vil imidlertid fortsette å støtte Windows 10 til oktober 2025.

Alle filer og data blir som standard overført. Vi anbefaler imidlertid at du sikkerhetskopierer filene dine for installasjon. Finn ut mer om OneDrive-sikkerhetskopiering av PC-mapper her.

Ja. Etter installasjon av Nye Windows-oppgraderingen er det en 10-dagers periode der du kan gå tilbake til Windows 10 og også beholde filer og data du tok med til oppgraderingen. Etter de 10 dagene må du sikkerhetskopiere dataene og utføre en “ren installasjon” for å gå tilbake til Windows 10.

Nedlasting og installasjon av Nye Windows vil sannsynligvis ta lengre tid enn en typisk Windows 10-funksjonsoppdatering. Du kan bruke PC-en mens du laster ned, og så kan du velge å planlegge installasjonen til et bestemt tidspunkt når ikke tenker å bruke PC-en.

Hvis PC-en oppfyller minimumskravene til maskinvare, kan Windows 10 Home Edition i S-modus oppgraderes til Nye Windows Home Edition i S-modus. Hvis Windows 10-PC-en kjører Pro-utgaven i S-modus, må du gå ut av S-modus for å oppgradere til Nye Windows Pro. Nye Windows Pro-utgaven er ikke tilgjengelig i S-modus.

Du kan bruke Tilstandskontroll for PC-appen til å finne ut om enheten er kvalifisert for oppgradering til Nye Windows. Mange PC-er som er mindre enn fire år gamle, vil kunne oppgraderes til Nye Windows. De må kjøre den nyeste versjonen av Windows 10 og oppfylle minimumskravene til maskinvare.