Når du sitter hjemme, er det viktig at du husker å avlaste og variere arbeidsstillingen. Vi har intervjuet en fysioterapeut for å få svar på hva man må tenke på og hvilke produkter man skal satse på for å jobbe mer ergonomisk.

”Støtte for bærbar PC. Det synes jeg virkelig flere burde satse på. Gjerne en som er lett å ta med og som kan justeres i høyden”

Inge Forchhammer, fysioterapeut hos Lidingö Fysioterapi

Hjemmekontorpakke

Hvis du tar hjemmearbeidet på alvor er et hett tips å satse på Nordic Office FlexiDesk, et hev- og senkbart bord i praktisk format som du enkelt kan variere arbeidsstillingen med, slik at du slipper unødvendig belastning på rygg, nakke og skuldre. Med Prokord Deskmounts skrivebordfeste for dataskjermer kan du heve, senke eller vippe skjermen med én hånd. Et enkelt og stabilt datamaskinstativ som også gjør jobben, er Kensingtons Monitorstativ Plus. Kompletter med den ergonomiske musen Rollermouse Mobile fra Contour Design.

Designpakken

Å variere arbeidsstillingen trenger ikke å gå ut over designen. Ta bare en titt på Nordic Office FlexiDesk, et hev- og senkbart bord i praktisk format som hjelper deg med å redusere belastningen på rygg, nakke og skuldre. Legg på litt luksus med Arozzis kontorstol Vernazza, Kensingtons stilrene støtte for bærbar PC Monitorstativ Plus og den futuristiske bordlampen Inlite LED fra Sun-Flex.

Jobb-hvor-som-helst-pakke

Med Kensingtons støtte for bærbar PC Easyriser Go kan du justere høyden og vinkelen på dataskjermen. Den holder også PC-en kjøligere og kan enkelt legges sammen slik at den sparer plass i vesken. Pakk ned den bærbare støtten i den romslige og slitesterke ryggsekken Cirafon Backpack City med plass til det stilrene og trådløse tastaturet VoxiconSlim 200W og den nette trådløse musen M705 Business fra Logitech.

Ryggpakke

Vondt i rygg og skuldre? Et første trinn kan være å variere arbeidsstillingen ved å sitte på formiddagen og stå på ettermiddagen. Gjør det med Kensingtons hev- og senkbare skrivebord SmartFit Sit/Stand Desk.

Husk å ta mikropauser. Hvorfor ikke benytte anledningen til å balansere på Backapps balansebrett 360 og trene ledd og muskler, forbedre holdningen, blodsirkulasjonen og brenne mer kalorier enn når du står stille?

Treningspakken

Et mykt balansebrett (balanseplate) med god svikt gjør det enkelt å trene i arbeidstiden. Når du står oppreist, gjør du det med ståmatten Standup fra Matting som fordeler belastningen på føttene dine. Veksle mellom å stå på ståmatten og balansere på en balanseball for å trene og styrke rygg, buk og ben, og få en bedre holdning. Smartklokken Fitbit Versa 3 har alt du trenger når du vil trene og føler for å la mobilen bli hjemme.