Droner

Fly høyt – eller dykk ned i det ukjente

Droner er det ultimate redskapet for deg som vil utvikle fotograferingen din og ta kreativiteten til nye, uante høyder – eller et dypere nivå. Droner lar deg utforske nye perspektiver samtidig som de tar deg til steder der et tradisjonelt kamera ikke kommer til.

vacation
/

Men hva kreves egentlig for å bruke en drone?

Det er noen ting du bør tenke på før du setter i gang. For eksempel kan det være nyttig å vite at flydroner som veier mindre enn 250 gram, ikke krever netteksamen. Hvis dronen veier mer eller er utstyrt med kamera, må du registrere deg som droneoperatør og få et operatørnummer til dronen på flydrone.no. Hvis du er under 16 år, må du registrere deg som operatør og ta netteksamen. Da må du ha med deg en person som er over 16 år, som også har registrert seg og tatt netteksamen. Hvis dronen veier mindre enn 250 gram, og du ikke har tatt eksamen, må du ikke fly over folkemengder og unngå å fly over fremmede. Du må også sørge for at du ikke flyr høyere enn 120 meter fra nærmeste punkt på jordoverflaten. Til slutt: Hold dronen minst 5 km unna flyplasser og militærsoner. Hvis dronen veier mer enn 250 gram, må du ta netteksamen som droneoperatør, noe du kan lese mer om på luftfartstilsynet.no. Alt dette kan du gjøre på flydrone.no. Undervannsdroner er en ganske ny kategori, og det finnes ingen egentlige retningslinjer for hvordan man skal håndtere dem. Som ved andre dykk handler det imidlertid om å respektere de beskyttede områdene og følge med på eventuelle regler som gjelder i området der du har planlagt å bruke undervannsdronen. Hold deg oppdatert om både fly og vanndroner, og les hvilke regler og forskrifter som gjelder.

Her tipser vi om to dronetyper for deg som vil fly høyt eller dykke dypt.

Utforsk dypet

Oppdag havets skjulte skatter med en undervannsdrone fra CHASING. CHASING er verdensledende innen undervannsdroner, og tilbyr blant annet droner som utfører sikkerhetsinspeksjoner, redningsoppdrag eller dokumenterer undervannsmiljøer. Gladius Mini S er utstyrt med et 4K-kamera som gir en utrolig detaljrikdom når du utforsker undervannsverdenen. Inspiser skipsvrak og andre gjenstander som gjemmer seg under overflaten på opptil 100 meters dyp. Dokumenter oppdagelsene dine ved å spille inn film i 4K-kvalitet og del dem via Wi-Fi. Den patenterte CHASING-motorteknologien med antistopp reduserer risikoen for at motoren setter seg fast i bunnsanden, og den nye monteringsfunksjonen gjør at du kan plukke opp gjenstander med tilbehør som gripeklo (Grabber Claw). Det oppgraderte batteriet gir deg 70 % lengre batteritid med en kjøretid på 4 timer og en ladetid på kun 3 t og 30 min. Det innebygde kameraet har to kraftige LED-lamper som garanterer svært god bildekvalitet, også ved dårlige lysforhold. Så gjør deg klar for det uventede og oppdag det uoppdagede.

Få et helikopterperspektiv på tilværelsen

Oppdag verden fra et helt nytt perspektiv med DJI Mini 3 Pro. DJI er den ledende aktøren på dronemarkedet og DJI Mini 3 Pro er intet unntak. Med en vekt på bare 249 gram kan du utforske verdenen høyt over tretoppene der fuglene flyr eller se din egen verden fra nye synsvinkler med 4K HDR-video som gir en utrolig detaljrikdom døgnet rundt. Aktiv hindringsregistrering i tre retninger reduserer risikoen for å fly inn i objekter, mens FocusTrack-funksjonen gjør at du kan følge objektet uten større anstrengelser. Den forlengede batteritiden på opptil 34 minutter gjør at du får god tid til å kartlegge de valgte områdene. Det aerodynamiske og ultralette designet gjør at du enkelt kan putte den i jakkelommen, og den kompakte størrelsen gjør at den nesten flyr ubemerket blant skyene.