TV-tilbehør

Trenger du flere 3D-briller til TVen?

Har du en 3D-TV hjemme, men ikke nok briller til at hele familien eller vennegjengen skal kunne nyte 3D samtidig? I så fall har vi det du leter etter her.

I dag bruker TV-apparater og projektorer to ulike teknologier når det kommer til 3D med briller: passiv og aktiv. Hvis du skal kjøpe flere briller til TVen din, så vær nøye med å kjøpe den typen som passer til TVen din, og ikke glem at brillene fra en produsent ikke nødvendigvis fungerer med et TV-apparat fra en annen produsent.

Passive briller

Passive 3D-briller er briller som ikke trenger noen innebygd elektronikk for å virke. Teknologien fungerer ved at glassene består av polariserte glass som stenger ute visse typer lys. På denne måten kan TV-apparatet sende ulike bilder til venstre og høyre øye. Dette er samme teknologi som brukes på kino, og fordelen er at man slipper å lade brillene. Husk at det finnes ulike typer av polarisering, så selv om ulike briller er veldig like hverandre, betyr det ikke nødvendigvis at de fungerer med samme TV-apparater. 

Aktive briller

Aktive briller trenger strøm for å fungere, siden "glassene" består av et LCD-panel som kan veksle mellom å være gjennomsiktig eller svart. Med dette panelet kan brillene blokkere synet ditt, og når man synkroniserer dette med TV-apparatet kan de vekselvis vise rett bilde til rett øye.

Klikk her

}