kr
kr

Ingen filtre valgt
Zhiyun Crane M2 Gimbal
Liten og fleksibel gimbal for kameraer og telefoner 130-720g
2 290 kr2 569 kr
Peak Design Travel
Ultrakompakt stativ som brettes ut til hele 152 cm, perfekt for reisen!
5 490 kr
Peak Design Travel
Ultrakompakt stativ som brettes ut til hele 152 cm, perfekt for reisen!
3 490 kr
DJI Ronin-SC
Gimbal for utstyr opptil 2 kg og mange smarte funksjoner som gjør det enkelt å lage flotte videoer
3 643 kr
Genesis Base A3 Kit
1 290 kr
Sirui N-1205X+K-10X
Stativ i SIRUI N-serien er litt høyere samt har et innebygd enbensstativ. Dette gjør at du kan ta med mer utstyr, men uten ekstra vekt.
2 672 kr
DJI Ronin-S Essentials Kit
4 989 kr
Joby GorillaPod 3K Kit
849 kr
Velbon Ex-Macro
3-veis-hode med hurtigkobling for foto og video
345 kr
Manfrotto 057 Carbon Fibre 4 Section Tripod with Crank
9 149 kr
Genesis Base A3 + BH-34 Kit Green
1 190 kr
DJI Ronin-SC Pro Combo
Gimbal for utstyr opptil 2 kg og mange smarte funksjoner som gjør det enkelt å lage flotte videoer
4 514 kr
Hama Star 61
Prisgunstig foto-/videostativ med hurtigkobling
225 kr
3 Legged Thing Ellie Universal L-Bracket
Universelt L-karmerafeste for stativ med Arca Swiss-feste
645 kr
Joby Gorillapod Mobile Rig
Nye GorillaPod Mobile Rig er fleksibel, bærbar og enkel å bruke.
1 045 kr
Velbon QB-157
165 kr
Manfrotto Compact Xtreme 2-in-1
399 kr
Manfrotto Pixi
Bordstativ for kompakte systemkameraer
265 kr

Ta skarpere bilder med et bra kamerastativ

For å ta skarpe bilder under vanskelige forhold kreves det et bra kamerastativ, uansett om du bruker et speilreflekskamera eller et kompaktkamera. Det samme gjelder hvis du vil filme stabilt, eller hvis du vil være med på bildet selv.

Hvilket stativ passer for deg?

Det finnes mengder av ulike stativer og dette er fordi ulike fotografer har ulike krav. Her er noen ting du bør tenke på før du kjøper et stativ. 

  • Høyde – hvor høyt stativ trenger du? Holder det med en arbeidshøyde på 160 cm, eller trenger du et 2 m høyt stativ? Tenk også på at et høyere stativ ofte er større, selv når du legger det sammen.
  • Vekt – Hvis du skal gå lange avstander med stativet vil du sannsynligvis ha et lett karbonfiberstativ. Hvis stativet bare skal brukes i studio eller alltid fraktes i bil er det ikke like viktig med et lett stativ.
  • Maks vekt som støttes – hvis du bruker et tungt kamera med et stort telezoomobjektiv bør du være nøye med å kjøpe et stativ som takler vekten. Tyngre kameraer krever kraftigere stativ, ellers er det ikke sikkert at kameraet står helt stille.

Ettbensstativ

Et ettbensstativ (også kalt monopod) er en teleskopisk pinne med feste for kameraet ditt i den ene enden. Disse er perfekte i situasjoner der du trenger bra stabilitet, men ikke kan bruke et trebensstativ. De er også bra hvis du vil være mobil, men likevel ha med deg stativ. 

Ministativ

Vi har en hel del ministativer som får plass i lommen eller kameravesken uten problemer. Disse er bra for litt mindre kameraer og kan hjelpe deg med å ta stabile nattbilder og selfies, akkurat like bra som et stort objektiv. De krever at du har noe å plassere dem på, siden de ikke er høyere enn en desimeter eller to. En av de mest populære modellene er Gorillapod, som lar deg bøye stativbenene for å for eksempel klemme det fast på en lyktestolpe.

Stativhode

En viktig del av et stativ er stativhodet, det er denne delen som avgjør hvor bevegelig kameraet er, og hvor lett det er å vri på kameraet når stativet står der det skal stå. Ofte kjøper man dette separat, men det finnes også pakker der både stativ og hode følger med. 

Det finnes ulike typer stativhoder som alle fungerer på ulike måter. Den mest populære typen er med kuleledd, men det finnes også treveishoder og spesielle videohoder der de siste så klart er laget for deg som vil bruke stativet til et videokamera.