Gaming tastatur

Gaming tastatur

Når det kommer til gaming tastatur er det dessverre sånn at det koster å ligge på topp.

Det finnes mengder av ulike tastatur og hvilken som passer deg avhenger helt på hva du liker og hvilket budsjett du har. Når det kommer til gaming tastatur er det dessverre sånn at det koster å ligge på topp.

Trådløst eller ikke

Dette spørsmålet er trolig det første dom dukker opp i hodet når man skal kjøpe et vanlig tastatur, men når det kommer til spill tastatur er det ikke like vanlig. Grunnen til dette er at det nesten ikke finnes noen trådløse gaming tastatur.

En grunn til dette er at de krever en del strøm siden de er så fullspekket med funksjoner, men den største grunnen er at man vil minimerer risikoen for lagg. Hvis du likevel vil ha et trådløst tastatur trenger du ikke bekymre deg, det finnes modeller for akkurat deg.

Tastetype

Den viktigste delen av et tastatur er selvsagt tastene og følelsen på disse er forskjellige fra tastatur til tastatur. De fleste spill tastatur benytter Cherry MX-taster, men spørsmålet er hvilken type siden disse fungerer forskjellig og gir forskjellig følelse. Les mer om dette i produktbeskrivelsene og se på Cherry MXs side for å forstå akkurat hva hvilken tastetype innebærer.

En ting er i alle fall sikker, hvis du har råd til det bør du unngå de tastaturene der mekanikken består av en liten gummi durt. Disse finner du som oftest blant de billigere tastaturene, men også mer eksklusive tastatur med lav profil benytter denne teknologien.

Makrotaster

En viktig ting for de fleste gamere er at tastaturet har flere godt plasserte makrotaster. Det vil si programmerbare spesialtaster som du kan stille inn til å gjøre smarte ting i spillene dine. Visse spill krever mer enn andre så tenk litt på hva du spiller før du kjøper ett tastatur. Ta også en titt på hvor tastene er plassert sånn at de passer spillestilen din.

Annet

En ting som er lett å glemme er ergonomi, men skal du bruke et tastatur konstant i mange timer bør hånden din hvile på tastene. Hvis ikke tastaturet har innebygget håndleddstøtte bør du vurdere å kjøpe til et slikt.

En annen viktig ting som noen ganger kan virke unødvendig er belysning. Men det er ikke helt uvanlig at man spiller i et mørkt rom og da er det fint å kunne se hvilke taster man trykker på. Enkelte tastatur har også RGB-belysning som gjør at du kan stille inn hver enkelt tast til å lyse i forskjellige farger. Dette kan være bra for å markere viktige taster som WASD for at du enkelt skal finne rett. Corsair, Steelseries og Logitech er tre av de mest kjente produsentene av spill tastatur.