Gaming datamaskiner

Gaming datamaskiner

Dette skyldes store datakabinett der man får plass til kraftige grafikkort, flere harddisker og god kjøling sånn at prosessoren kan overklokkes for maksimal ytelse. Men det finnes nå også skikkelige ytelsesmonstre av noen bærbare datamaskiner så ikke avfei det alternativet helt.

Når det gjelder gaming datamaskiner er det fortsatt sånn at den stasjonære datamaskinen regjerer hvis du skal ha det mest kraftfulle som finnes. Dette skyldes store datakabinett der man får plass til kraftige grafikkort, flere harddisker og god kjøling sånn at prosessoren kan overklokkes for maksimal ytelse. Men det finnes nå også skikkelige ytelsesmonstre av noen bærbare datamaskiner så ikke avfei det alternativet helt.

Stasjonære datamaskiner

Fordelene med en stasjonær spill datamaskin er mange og det er derfor de fleste velger å kjøpe en stasjonær. Først og fremst kan du stappe inn mye kraftigere komponenter i en stasjonær datamaskin siden du har mer plass og kan montere inn bedre kjøling. Ellers er det også mye enklere å bytte ut deler og oppgradere en stasjonær datamaskin. Ulempen er dog at den er nettopp stasjonær og ikke noe du vil ta med deg.

Med Nvidia GeForce GTX 1080

Med Nvidia GeForce GTX 1070

Med Nvidia GeForce GTX 1060

Bærbare datamaskiner

Bærbare datamaskiner er ikke like kraftige som stasjonære datamaskiner siden det er vanskeligere å kjøle alt godt og plassen er begrenset. Det finnes likevell mange modeller som er kraftige nok for de fleste spillene du kan tenke deg. Når du skal kjøpe en gaminglaptop skal du se nøye på hvilket grafikkort og prosessor som sitter i datamaskinen og tenke over hvor stor skjerm du vil ha eller om du skal ha en ekstern skjerm. Enkelte modeller lar deg oppgradere minne og harddisk/SSD i ettertid, men det er alltid bedre å kjøpe det du trenger allerede fra start.