Gaming mus

Trenger du en ny gaming mus til datamaskinen din har vi akkurat det du leter etter. Enten du er ute etter en enkel FPS-mus eller en mus med så mange knapper at du knapt kan huske hvilken som gjør hva.

Gaming mus

Trådet vs. Trådløst?

Gaming mus er som oftest trådet siden mange anser trådløse mus som upålitelige og at de kan lagge. I dag er nok ikke dette helt sant siden det finnes flere virkelig gode trådløse mus der du ikke vil merke noen form for lagg i det heletatt. Selv batteritiden er ekstremt mye bedre nå enn en gang i tiden, men så klart, helt plutselig glemmer du kanskje å lade spill musen og så begynner den å krangle midt under kamp. Med en trådet mus trenger du aldri å bekymre deg for det, eller for at musen begynner å krangle under en stor event med for mange trådløse nettverk på samme sted.

Ekstra knapper

En gang i tiden hadde nesten alle mus to knapper. Siden det har det sakte, men sikkert dukket opp stadig flere knapper på disse pekeverktøyene. Scrolle-hjulet ble standard og tre knapper kan anses som et minimum i dag. Spill mus kan nå innimellom ha opptil 20 (!) knapper så spørsmålet er akkurat hvor mange trenger du? Man kan ganske enkelt dele opp spill mus i to ulike kategorier, mus for FPS-spill og mus for RPG-spill.

FPS-mus trenger ikke så mange knapper, de har ofte mellom 6-8 knapper. I stedet er presisjon den absolutt viktigste egenskapen hos disse musene.

Mus med flere knapper enn dette er først og fremst rettet mot de som spiller en god del MMORPG og lignende spill. Dette siden disse spillene som regel har betydelig flere funksjoner du vil ha rask tilgang til.

Annet

Annet Det finnes en god del andre funksjoner og andre spesifikasjoner enn overfor nevnte å se på før du kjøper en gaming mus. For eksempel finnes det mus som lar deg justere formen på musen for at den skal ligge perfekt i hånden din. Mange mus gir deg også muligheten til å legge inn vekter for å tilpasse tyngden. Noe det ofte er snakk om er DPI der mange mus lar deg bytte mellom DPI-innstillinger mens du bruker den. Dessuten må du også velge om du vil ha en optisk mus eller en lasermus.

Og det er bare noen eksempler på funksjoner å vurdere om du vil ha. Noen av de mest kjente produsentene av spillmus er Razer, Logitech, Steelseries, Contour, Qpad og Corsair.