Alt til gameren

Gaming PC-er

Når det gjelder gamingmaskiner, er det fortsatt slik at stasjonære PC-er er best hvis du vil ha de aller kraftigste maskinene.

Grunnen til det er de romslige kabinettene som gjør at man får plass til kraftige grafikkort, flere harddisker og skikkelig kjøling, slik at prosessoren kan overklokkes og levere maksimalt. I dag finnes det imidlertid også skikkelig høytytende «monstre» til gaming-PC-er – så ikke legg bort det alternativet.p>

Stasjonære PC-er

Det er mange fordeler ved en stasjonær spilldatamaskin, og det er derfor de fleste velger å kjøpe nettopp det til gaming. For det første er det mulig å sette inn mye kraftigere komponenter i en stasjonær datamaskin, og i tillegg får du mer plass og kan installere mer effektive kjølekomponenter. Det er også mye enklere å bytte ut deler på og oppgradere en stasjonær PC. Ulempen er størrelsen, som gjør det vanskeligere å ta den med seg på reise.

Bærbare datamaskiner

Bærbare datamaskiner er generelt ikke like kraftige som stasjonære datamaskiner, siden det er vanskeligere å kjøle ned alt på en effektiv måte, og fordi plassen inni er begrenset. Men det finnes noen modeller som er kraftige nok til de aller fleste spill. Når du vurderer hvilken type gaminglaptop du skal kjøpe, bør du se nøye på hvilken type grafikkort og prosessor som sitter i datamaskinen. Tenk også over hvor stor skjerm du vil ha, eller om du skal ha en ekstern skjerm. Noen modeller lar deg oppgradere minne og SSD i etterkant, men det er alltid best å kjøpe det du trenger helt fra starten av.

Stasjonær gaming-PC

Bærbar gaming-PC