Verdens største mobilmesse

Vi rapporterer direkte fra Mobile World Congress.

Verdens største mobilmesse

Vi rapporterer direkte fra Mobile World Congress.

Mobile World Congress 2017

Mobile World Congress er verdens viktigste messe når det gjelder mobiltelefoni. Under messen vises det frem en rekke nye teknologier og ikke minst nye mobiltelefoner. Akkurat som vanlig er vi på plass for å rapportere om disse nyhetene så hvis du vil ha oversikt på alt det siste bør du sjekke her med jevne mellomrom de neste dagene.

Siden oppdateres løpende hver dag.

Dag 5

Nytt Android-nettbrett fra Samsung

Samsung Tab S3 er selskapets siste flaggskip når det gjelder Android-nettbrett. Nettbrettet har fått en 9,7 tommer stor AMOLED-skjerm med en oppløsning på 1536 x 2048 piksler som kan vise HDR-materiale. Tab S3 har et kamera på 13 megapiksler og den skal kunne vise video i hele 12 timer før batteriet er tomt. Når det gjelder kraften så drives Tab S3 av en Snapdragon 820-prosessor, den har 4GB RAM-minne og den kjører selvsagt Android 7.0. Dette er ganske enkelt en skikkelig kraftpakke. Sist, men ikke minst har den også en fingeravtrykkleser, støtte for S Pen samt fire høyttalere der AKG skal ha vært med og sørget for at de høres så bra ut som mulig.

Trådløse In-ear-hodetelefoner med innebygget mikrofon

Det svenske selskapet Earin startet sin bane via Kickstarter for 3 år siden da de ville lansere et par helt trådløse in-ear-hodetelefoner. Mye har hent siden det og nå finnes det flere ulike, helt trådløse hodetelefoner fra flere forskjellige produsenter. Men det har også selvfølgelig skjedd mye også hos Earin som nå på MWC viser frem andre generasjons hodetelefoner mens konkurrentene fortsatt er på første versjon. De nye Earin M2 er fortsatt et par helt trådløse in-ear-hodetelefoner og de leveres fortsatt i et aluminiums deksel som også inneholder et ekstra batteri og en lader. Sammen gir de 12 timers lytting, tre timer av gangen. En av de store forskjellene er at den nye M2 har en innebygget mikrofon sånn at de kan brukes som headset. Hodetelefonene har også en touch-følsom overflate sånn at du kan knipse litt på den med fingrene for å pause med mer. Du kan også sette på Siri eller lignende assistenter på samme måte og takket være mikrofonen kan du selvsagt også bruke dem.

Dag 4

Kraftige og lette 2-i-1-datamaskiner fra Lenovo

Selv om maskinvaren på MWC for det meste består av mobiltelefoner hender det at vi får se en og annen interessant datamaskin og i år er intet unntak. Lenovo valgte nemlig å presentere to nye Yoga-datamaskiner, Yoga 520 og Yoga 720. Begge datamaskinene er både tynnere og lettere enn sine forgjengere. Og det er litt ekstra gøy at 720 er utstyrt med et Nvidia GeForce GTX 1050 noe som gjør datamaskinen virkelig kraftig på grafikkfronten.

Mobil med virtuelt SIM-kort

Nuu Mobile er ikke akkurat den mest kjente telefonprodusenten som stiller ut på MWC, men likevel presenterer de en veldig interessant telefon. Den nye Nuu Mobile X5 er en rimelig telefon med gode spesifikasjoner og en funksjon som skiller seg ut. Blant annet er telefonen utstyrt med en 5,5 tommer stor Full HD-skjerm, en åttekjernet prosessor og 3GB RAM-minne. Den har også en 13-megapiksel kamera, fingeravtrykkleser og et batteri på 2 950 mAh. Men det som er det viktigste er at den har et virtuelt SIM-kort som lar brukeren reise rundt i verden og kun betale lokale priser i alle land. Dette skyldes at det virtuelle SIM-kortet via programvare stiller om til å bli et lokalt kort. Dette skal fungere i over 100 land.

Lenovo lanserer nye Moto-telefoner

Lenovo viser under MWC frem to nye mobiltelefoner ved navn Moto G5 og Moto G5 Plus. Til forskjell fra mange andre modeller som har både en vanlig modell og en plus-modell, skiller det betydelig mer enn bare skjermstørrelsen mellom disse to. Moto G5 har en 5 tommer stor Full HD-skjerm, en Snapdragon 625-prosessor og en 13-megapiksel kamera med blender f/2.0. Moto G5 Plus har istedenfor en anelse større skjerm på 5,2 tommer (også Full HD-oppløsning), en enklere Snapdragon 430-processor og et kamera på 12 megapiksler og blender f/1.7. Begge telefonene har utbyttbare batterier og plass for doble SIM-kort.

Dag 3

Trådløse In-ear-hodetelefoner proppfulle av smart teknologi

I fjor lanserte Sony et par hodetelefoner ved navn Xperia Ear. Xperia Ear er et par helt trådløse in-ear-hodetelefoner, noe som betyr at de består av to helt separate øretelefoner. Det samme gjelder for neste generasjons Xperia Ear som Sony viser frem en tidlig prototype av på messen. Nyheten som har gjort at Sony viser frem en så tidlig versjon av neste generasjon, er at den nye øretelefonen vil få en funksjon som lar lyd utenfra få slippe inn. Dette gjør hodetelefonene mye tryggere i trafikken og takket være annen smart teknologi skal de også kunne sørge for at dine kollegaer kan snakke med deg på arbeidsplassen selv om du hører på musikk.

ZTE satser på doble kameraer

ZTEs store nyhet på messen er telefonen ZTE Blade V8 Pro. Dette er en ganske billig telefon som likevel er fullpakket med høyt presterende komponenter. Telefonen har en Snapdragon 625-prossesor, 3 GB RAM-minne og en hele 5,5 tommer stor skjerm. Det mest interessante er nok likevel kameraet der ZTE har valgt å følge den nåværende trenden med å bruke to kameraer på baksiden istedenfor ett. ZTE har valgt å ha to 13-megapikselkameraer, hvorav ett er monokrom. Det monokrome kameraet samarbeider med det andre for å levere skarpere bilder og akkurat som med andre telefoner med to kameraer kan man også” fake” kort dybdeskarphet for penere portretter.

Intel viser frem et trådløst VR-headset

I fjor var året da VR ble et ord på alles lepper og ikke helt uventet fortsetter utviklingen av VR-headset med mer, også i år. Siden MWC er en messe med fokus på mobilitet og trådløshet er det ikke heller uventet at vi får se teknologi for å gjøre VR-headset helt trådløse. For øyeblikket må VR-headset tilkobles datamaskinen din eller lignende med en ledning, men Intel viser frem en teknologi basert på WiGig som skal kunne frigjøre din VR-opplevelse. Teknologien håndterer å sende video i 2K-oppløsning helt trådløst og i prinsipp helt uten lagg til et VR-headset (Intel demar med HTC Vive), men de påpeker at både 4K og 8K vil få støtte i fremtiden.

Teknologien er klar allerede nå, men ingen maskinvareprodusenter har enda gått ut med at de utvikler et headset med den. Intel sier likevel at den skal kunne komme kommersielle versjoner før 2017 er over.

Dag 2

Topp-mobil fra Sony imponerer

Sony viser på MWC frem en ny telefon som har fått navnet Sony Xperia XZ Premium. Som navnet tilsier er det selvsagt en premium-telefon vi snakker om her, men hvis du ikke tror helt på det bare fordi den heter premium, kan vi ta en nærmere titt på spesifikasjonene. Først og fremst er Sony først ute med å vise frem en telefon med den nyeste topp-chipet fra Qualcomm, Snapdragon 835. Det burde bety at denne telefonen vil være blant de raskeste du kan få tak i når den lanseres sent i vår.

I tillegg til dette har telefonen blitt utstyrt med 4 GB RAM-minne, 64 GB lagringsminne og et batteri på 3230 mAh. Skjermen skiller seg også virkelig ut siden Sony har valgt å bruke en 5,5 tommer 4K-skjerm med HDR. Selv kameraet føles veldig eksklusivt siden det benytter ny teknologi med minne bygget inn i sensoren for ekstra rask fotografering. For eksempel kommer Sony Xperia XZ Premium til å kunne filme med 960 bilder i sekundet.

Årets retrolansering

Det er nok ikke mange som har gått glipp av at vi skal få et gjensyn med verdens mest klassiske mobiltelefon, Nokia 3310. Men hva er den nye 3310 egentlig for noe, det er det store spørsmålet. Det er ikke sånn at de har prøvd å ta designet og gjøre en smarttelefon av den, har isteden valgt å holde seg tro til originalen og bygget en klassisk mobiltelefon uten en masse krimskrams.

Foruten det å kunne ringe, sende SMS og andre selvfølgelige funksjoner er den nye Nokia 3310 også utstyrt med en mp3-spiller, FM-radio, et litt ubrukelig kamera og selvsagt spillet Snake. Målgruppen er de som virkelig ikke vil ha en smarttelefon eller de som vi ha en ekstra telefon med god batteritid på reise.

Nokias nystart

Utenom å lansere en ny versjon av den klassiske Nokia 3310 lanserte nye Nokia også to nye Android-telefoner som er litt mer tidsriktige. Nokia 3 er en enkel telefon med 5 tommer stor skjerm, 2 GB RAM-minne og en 8-megapikselkamera. Det morsomste er at den leveres med en helt ren installasjon av Android istedenfor en versjon med en masse egen grafikk og spesial-apper.

Nokia 5 er en litt mer påkostet telefon, men også den vil nok klassifiseres som en budsjett-telefon i disse tider. Til tross for dette er vi veldig imponerte av disse telefonene. Nokia 5 har en 5,2-tommer stor skjerm, 2 GB RAM-minne, 16 GB lagringsminne og en Snapdragon 430-prosessor. Telefonen er også laget i aluminium, noe som gir en god kvalitetsfølelse og våre første inntrykk av kameraet er virkelig godt hvis man tar i betraktning at det er en enklere telefon.

Dag 1

Betal med klokken

Det var ikke akkurat uventet at vi skulle få se nye smarte klokker under årets MWC. Google har tross alt lansert Android Wear 2.0 og LG lanserte nylig verdens første klokke med den nye versjonen av operativsystemet. Den første klokken vi har tatt en titt på under messen er Huawei Watch 2.0 som selvsagt benytter seg av Android 2.0.

Denne klokken kommer akkurat som mange andre til å være mulig å få i både en ”klassisk” modell og en sportsmodell. Klokken har en 1,2 tommer stor, rund skjerm, pulsmåler og et stort batteri på hele 420 mAh. Avhengig av hvor man lever i verden vil klokken også kunne ha LTE-støtte. Sist, men ikke minst har den nye klokken også NFC og støtte for Android Pay som også er en av de store nyhetene i Android Wear 2.0.

Stor skjerm og doble kameraer

Årets flaggskips mobil fra LG heter LG G6 og dette er en mobiltelefon som skiller seg ut fra mengden ved å ikke skille seg ut. LG har nemlig satset på å bygge en ekstremt solid telefon med gode spesifikasjoner istedenfor å satse på en ny gimmik-funksjon. Telefonen er ekstremt godt laget og har en 5,7 tommer stor skjerm med virkelig fine, avrundede hjørner. Utenom det at de avrundede hjørnene er pene, har de også tilrettelagt for en kraftigere konstruksjon og for ytterligere beskyttelse dersom du skulle miste telefonen. Kraften kommer fra en Snapdragon 821 samt et 4 GB RAM-minne og telefonen har også 32GB innebygget lagringsminne som du kan utvide med et MicroSD-kort.

Telefonen er også utstyrt med to kameraer, et lyssterkt vanlig kamera og et kamera med vidvinkelobjektiv. Sist, men ikke minst består ladekontakten nå av en USB-C kontakt istedenfor den slappe og eldre mikro-USB-kontakten.

Nye 2-i-1-datamaskiner fra Samsung

Selv om MWC først og fremst er en mobilmesse, blir det også presentert en hel del andre produkter som også handler om å arbeide mobilt. Samsung passet blant annet på å lansere to nye tablet-datamaskiner med Windows 10. De to datamaskinene heter Galaxy Book 10 og Galaxy Book 12. Begge er bygget i aluminium, har en stylus, to USB-C-porter og 10 timer batteritid. Forskjellen mellom de to er først og fremst skjermene der den ene har en 10,6 tommer stor LCD-skjerm med en oppløsning på 1920 x 1280 piksler mens den andre har en 12 tommer stor AMOLED-skjerm med HDR-funksjon.

Den mindre datamaskinen er utstyrt med en Intel Core i3-prosessor og den større en Core i5-prosessor. En siste ting er at Samsung også har oppdatert tastaturdekselet som nå har bakgrunnsbelysning, bedre følelse og en hele 50 prosent større berøringsplate.

Huawei samarbeider med Pantone

Huawei presenterte i år på MWC to nye telefoner som begge ser veldig interessante ut. Telefonene heter Huawei P10 og Huawei P10 Plus og som du sikkert allerede har gjettet betyr Plus at den er en større versjon enn den vanlige P10. P10 har en 5,1 tommer stor skjerm med en oppløsning på 1920 x 1080 piksler mens P10 Plus har en 5,5 tommer stor skjerm med oppløsningen 2560 x 1440 piksler. Den store telefonen har 6 GB RAM-minne og 128 GB lagringsminne mens den vanlige P10 har 4 GB RAM og 64 GB lagring. Begge telefonene er utstyrte med USB-C-port for ladding og de har begge en hurtigladefunksjon.

Begge telefonene har også doble Leica-kameraer der det ene kameraet fanger detaljer og lys mens det andre fanger farger. Dette skal gi en bildekvalitet som virkelig skiller seg ut fra mengden og vi ser frem mot å få teste denne litt mer.

Sist, men ikke minst har Huawei startet et morsomt samarbeide med Pantone og lanserer på grunn av det P10 i ”årets farge ”; Pantone 15-0343, eller som vi andre ville sagt, grønn.