IFA 2016 - Europas største gadget-messe

Europas største
gadget-messe

Europas største gadget-messe

Vi rapporterer direkte fra messegulvet.

IFA 2016

IFA-messen er Europas største og viktigste messe når det gjelder hjemmeelektronikk. Store som små produsenter konkurrerer her for å vise sine nyeste produkter på hele 150 000 kvadratmeter messegulv.

Det er på IFA vi får et innblikk i hvilke produkter og trender som vil prege resten av teknologiåret. Derfor er vi på plass for å rapportere om alle de viktigste nyhetene fra messegulvet.

Siden oppdateres løpende hver dag.

5 september - dag 2

Philips begir seg ut på OLED-markedet

Nye 901F er TV-en med ekstra alt

Messens heteste TV-lansering er trolig Philips 901F og det er ikke rart for dette er en TV man kan drømme våte drømmer om. 901F er Philips første OLED-tv og Philips har virkelig ikke spart på kruttet når det kommer til denne TV-en. Skjermen er 55 tommer, har en oppløsning i 4K og i tillegg er den også utstyrt med HDR-teknologi for enda bedre bilde. TV-en er selvsagt også utstyrt med den nyeste versjonen av ambilight.

Philips har informert om at TV-en skal komme for salg en gang mot slutten av året.

Hasselbladkamera i en mobiltelefon

Det beste mobilkameraet akkurat nå?

Som vanlig ble det lansert en drøss nye telefoner under årets IFA-messe, men det heftigste innen mobiler var faktisk ikke en telefon. Lenovo har en serie telefoner ved navn Moto Z som lar brukere klikke på moduler på baksiden som gir telefonen litt forskjellige nye funksjoner. I år på IFA presenterte Lenovo en ny modul og denne gangen dreide det seg om en kameramodul utviklet i samarbeid med ingen mindre enn Hasselblad.

Denne modulen har en 12-megapixelsensor, 10 ganger optisk zoom og en dedikert kameraknapp, noe som gjør at mobilen fungerer akkurat som et vanlig kamera. Joda, mobilen blir litt klumpete, men man slipper jo å bære med seg et ekstra kamera, så det kan det være verdt.

TomTom lanserer aktivitetsarmbånd

Skal kunne regne ut fettmassen din

Noe som har vært populært veldig lenge i teknologiverdenen er fitness-produkter av ulike slag. Vi har på alle de siste messene fått se en rekke helserelaterte wearables fra nesten alle bedrifter man kan tenke seg.

IFA 2016 er intet unntak og en av våre favoritter er TomTom Touch. Dette er et lite aktivitetsarmbånd som på mange måter ligner alle de andre armbåndene på markedet. Det som gjør TomTom Touch litt spesiell er at armbåndet også prøver seg på å regne ut brukerens fett- og muskelmasse. Utover det har vi de vanlige funksjonene som pulsmåler, skritteller og klokke med mer.

Xperia XZ er Sonys nye flaggskipstelefon

Proppfull av den nyeste teknologien

Sony presenterte på IFA-messen sin nye flaggskipstelefon, Xperia XZ og vi har selvsagt tatt en nærmere titt på denne. Den nye Xperia har en Snapdragon 820 prosessor og 3 GB RAM-minne, noe som gjør at alt fungerer veldig godt, selv tunge apper. Skjermen er 5,2 tommer stor og har en oppløsning på 1920 x 1080. Kameraet er et skikkelig monster på hele 23 megapiksler og for at du aldri skal gå glipp av et bilde har Sony bygget inn et autofokus system som er laserbasert.

Dette er kort og godt et skikkelig flaggskip og en telefon for den som vil ha det beste av det beste.

4 september - dag 1

Årets tyngste laptop

8kg med doble GTX 1080

Acer presenterte et hav av nye ting på årets IFA-messe og den villeste tingen er uten tvil datamaskinen Acer Predator 21 X. Dette er en “ bærbar“ datamaskin for den som virkelig ønsker seg maksimal ytelse og ikke bryr seg så mye om hvor mye datamaskinen veier. Denne datamaskinen veier nemlig hele 8(!) kilogram. Men hvis du orker å slepe på en 8 kg tung datamaskin får du en maskin med doble GeForce GTX 1080, syvende generasjons Intel Core K-prosessor, opptil 4 TB SSD lagring, fem vifter, opptil 64 GB DDR4-minne og innebygget Tobii eye-tracking.

Føler du deg litt sugen på å kjøpe en sånn datamaskin? Da må du dessverre vente til januar siden det er da Acer begynner å produsere dem, og da kun på bestilling.

Trådløst fra Bang & Olufsen

Elegant som vanlig

Bang & Olufsen lanserer på IFA-messen to nye høyttalere ved navn BeoSound 1 og BeoSound 2. De nye høyttalerne er både utstyrt med blåtann og Wi-Fi og de støtter alt fra AirPlay og Google Cast til DLNA. BeoSound 1 er den mindre høyttaleren av de to og går på batteri sånn at du kan flytte høyttaleren til der du trenger musikk akkurat nå, mens BeoSound 2 er en større høyttaler som krever at du plugger den inn. Utover det er de svært like og begge sprer lyden i 360 grader sånn at kun en høyttaler skal kunne fylle et rom.

Slip krøll med ledninger med Yevo 1

In-ear-øretelefoner helt uten ledning

Er du en av de som stadig vekk sliter av deg dine in-ear-øretelefoner på grunn av at ledningen henger fast i noe? I så fall er kanskje dette nye produktet noe for deg. Dette er svenske Yevo Labs øretelefoner Yevo 1, et par helt trådløse in-ear-øretelefoner. Disse små øretelefonene veier kun 8 gram per øretelefon til tross for at hver del er full av teknologi. Batteritiden skal være rundt tre timer noe som burde holde til vanlig, men dersom du trenger mer lyttetid kan man også lade øretelefonene i futteralet som følger med. Batteriet som er innebygget i futteralet kan lade opp øretelefonene 4-5 ganger, noe som gir deg en lyttetid på opp imot 15 timer.

Tanken er at disse øretelefonene skal dukke opp i handel til jul.