Computex 2016

Computex er en av de absolutt viktigste og største datamessene i verden så selvfølgelig må vi ha oversikt over alt som presenteres der. Vil også du ha oversikt er det bare å følge med oss denne uken da vi rapporterer daglig om alle de heteste datamaskinene, kuleste grafikkortene og alle andre interessante ting som vises frem.

2 juni - dag 3

MSI VT72 6QN

Bærbar workstation tilpasset VR-arbeid

Det er mye snakk om VR i år, men først og fremst bruker man å snakke om de ulike headset som lanseres. En av årets større nyheter var da Google presenterte sine VR-planer for Android, så det begynner å løsne også på content-fronten. På Computex er et av høydepunktene MSIs nye datamaskin MSI VT72 6QN som visstnok skal være verdens første mobile workstation med Nvidias VR-sertifisering. Denne datamaskinen er altså spesielt fremstilt for deg som arbeider med tunge 3D-applikasjoner med mer og som ønsker å begynne å arbeide med å fremstille programvare med mer for nettopp VR.

AMD Radeon RX 480

God ytelse til en god pris

AMDs andre store nyhet var som ventet et nytt grafikkort, men det ble kan ikke helt det alle hadde forventet seg. Istedenfor å utfordre Nvidias nyeste flaggskip GTX 1080 gjennom å slippe et ekstremt ytelsesmonster, har AMD valgt å gå en annen vei. Det nye grafikkortet Radeon RX 480 benytter seg av den nye grafikk kretsen Polaris og prislappen skal havne rundt 2000 – 2500 kroner. AMD lover imidlertid samme ytelse som kort i betydelig høyere prisklasser om ikke i GTX 1080-klasse. De viste imidlertid under presentasjonen sin hvordan to RX 480 skulle kunne gi den kraften, men likevel være billigere.

AMD satser rett og slett på å levere god ytelse til en god pris og med lavt effektforbruk takket være den nye 14-nanometerteknologien. Dette skal bli svært interessant å ta en nærmere titt på senere.

AMD ZEN

40% mer kraft med AMDs nye prosessorarkitektur

På AMDs pressekonferanse under messen ble to store nyheter presentert, her er den første. AMD viste under presentasjonen frem en ny prosessorarkitektur de har valgt å kalle Zen. For å vise at Zen-arkitekturen ikke bare er på tidlig prototypstadiet viste AMD frem en fysisk prosessor og et videoklipp rendert ved hjelp av en Zen-prosessor. I følge AMD vil de første Zen-prosessorene kunne leveres til dataprodusenter i løpet av tredje kvartal i år.

AMD kaller den første Zen-prosessoren Summit Ridge og presenterte i tillegg et par spesifikasjoner rundt den nye prosessoren. Den vil få åtte kjerner, ha 16 tråder og ifølge AMD vil den nye arkitekturen innebære 40% høyere ytelse per klokkesyklus sammenlignet med den foregående arkitekturen.

Asrock IoT router

Smart router for Internet og Things

En av de mest interessante routerne på årets Computex-messe er ASRocks nye X10 IoT Router. Dette er en kraftig router stappfull med den nyeste teknologien for hjemmet eller det lille kontoret. Dette inkluderer blant annet MU-MIMO samt beamforming. Det som gjør den nye modellen ekstra interessant er ASRocks satsing på IoT, det vil si teknologier for” Internet of Things”. Denne routeren har nemlig for eksempel støtte for LoRa og Zigbee for at du skal kunne bygge et virkelig smart nettverk med X10 som hjerte og hjerne.

1 juni - dag 2

EVGA GTX 1080

Versting grafikkort for overklokkeren

Er du en av de som ble utrolig glad da Nvidia lanserte nye GTX 1080? I så fall blir du kanskje enda gladere nå på Computex på grunn av EVGAs siste lansering. Nvidia GTX 1080 Founders Edition har fått litt kritikk siden det ikke var så overklokkingsvennlig og for de som kastet seg med i det klagekoret kommer nå et perfekt produkt. EVGA GTX 1080 Classified er et 1080-kort med to skikkelige 100mm-vifter og hele 14 faser.

Det kan rett og slett bli veldig gøy å se hva dette kortet vil kunne presenteres når det engang slippes.

Corsair ML-Pro

Magnetvifter som reduserer lydnivået

Er du lei av viftelyden i datamaskinen din kan kanskje disse nye viftene fra Corsair være redningen. Sånn alt i alt er kanskje ikke vifter de mest interessante dingsene å se på under en stor datamesse, men når Corsair nå slipper ML-Pro-serien gjør vi et unntak. Disse viftene er nemlig litt spesielle siden viftebladene holdes på plass takket være magnetisk levitasjon, derav navnet ML. Det innebærer mindre lyd takket være færre bevegelige deler og siden friksjonen minimeres kan de også snurre på temmelig friskt. I følge Corsair vil disse viftene levere samme lufttrykk som bedriftens AF-serie, bare med 8 db lavere lydnivå.

Viftene slippes i løpet av tredje kvartal i år og i størrelsene 120 og 140 millimeter.

Corsair Lapdog

Bedre sofa gaming med Lapdog

Er du en av de som liker å ha spill datamaskinen i stuen sånn at du kan legge deg i sofaen og spille på TV-en din? I så fall vet du hvor vanskelig det kan være å finne en god løsning for tastaturet og musen. Corsair tror imidlertid de har løst problemet nå med bedriftens nye produkt Lapdog. Lapdog er et brett du har i fanget og på det finnes det en god overflate for musen samt plass for enten et innebygget tastatur eller favoritt tastaturet ditt.

31 maj - dag 1.

Asus Zenfone 3

Computex har dratt i gang og først ut med å holde en liten før-event er Asus, så vi begynner ganske enkelt med å fortelle dere hva Asus har vist frem. Bedriften har blant annet bestemt seg for å satse ekstra stort på smarttelefon-markedet i år og på Computex viser de frem hele tre nye telefoner. Telefonene heter ZenFone 3, ZenFone 3 Ultra og ZenFone 3 Deluxe. Deluxmodellen er den som virkelig skiller seg ut og der har vi en telefon som ikke bare har ekstrem ytelse, men også blant annet 6GB RAM-minne og et design hvor man har lykkes med å fjerne alle spor av antenner. Det betyr at ZenFone 3 Deluxe ikke har noen linjer eller annet som bryter opp designet og dekselet som er helt i metall

Asus ZenBook 3

Perfekt kombinasjon av mobilitet og ytelse

Selv ZenBook får en oppgradering og den nye modellen ZenBook 3 er både tynnere, lettere og kraftigere. ZenBook 3 er laget helt i aluminium og tykkelsen ligger på 11,9 millimeter og vekten på kun 910 gram. På tross av dette får du en datamaskin med et tastatur i full størrelse og en Core i5- eller i7-prosessor. ZenBook 3 vil kunne leveres med 16 GB RAM-minne, 1 TB SSD og den 12,5 tommer store skjermen beskyttes av Gorilla Glass 4.

Dette er ganske enkelt en skikkelig kraftig og mobil datamaskin perfekt for den som reiser mye, men ikke vil vike på ytelsen. Det skal dog nevnes at Asus for å få ned tykkelsen, har måtte vike litt på antallet kontakter og følger dermed Apple ved å kun ha en USB3 type-C porter samt ett 3,5 mm –øretelefonuttak.

Asus Transformer 3 Pro

Nettbrettet med det lille ekstra

Så, vi tar med et siste Asus-produkt før det er på tide å gå videre blant de resterende duppedittene på messen som nå setter i gang. Her har vi Asus Transformer 3 Pro som er et Windows 10-nettbrett med uante muligheter for både jobb og hjem. Nettbrettet har en 12,6 tommer stor skjerm med en oppløsning på 2880 x 1920 piksler og kan fås med en Intel Core i7-prosessor, 16 GB minne og hele 1 TB SSD lagring. Transformer 3 Pro er kun 8,35 millimeter tykk (tynn?), men til tross for det har Asus lykkes med å få inn en fingeravtrykkavleser, et 13-megapikselskamera, HDMI-, thunderbolt3- og USB 3-utganger samt innebygde Harman Kardon-høyttalere.

Du kan selvsagt også tilkoble et tastatur og bruke den som en fullverdig laptop. En ekstra kul greie er muligheten for å koble inn ett eksternt grafikkort via den kommende ROG XG Station 2. Dette gjør det mulig for deg å for eksempel bruke nettbrettet for dine hverdagslige sysler og arbeid på dagen for så på kvelden å koble den til grafikkortet og få en skikkelig spill-maskin.