Vi rapporterer direkte fra CES 2018

Verdens viktigste dingsemesse.

Vi rapporterer direkte fra CES 2018

Verdens viktigste dingsemesse.

CES 2018

CES-messen i Las Vegas er verdens viktigste messe når det gjelder hjemmeelektronikk og annen teknologi. Det er her vi får ta en første titt på det kommende årets store teknologiske trender og mange produsenter benytter også anledningen til å presentere sine største nyheter her. Vi er selvsagt på plass hele uken og her vil du kunne lese om de viktigste tingene som vises frem på messen.

Siden oppdateres fortløpende hver dag.

12 januar - dag 4

ASUS Qualcomm 835

En svakhet med alle bærbare datamaskiner er batteritiden. Selv om utviklingen går fremover og vi i dag har en betydelig lengre batteritid enn i fjor, er det alltid en Akilles når det gjelder laptoper. Qualcomm vil ikke begrense sin raske og lite strømbrukende prosessor Snapdragon til kun mobiltelefoner og nettbrett, men presenterer under CES 2018 tre PC-laptops som benytter Snapdragon 835 som prosessor med en batteritid på opptil 22 timer.

Microsoft har assistert Qualcomm med å utvikle en spesialversjon av Windows som støtter ARM-prosessorer, noe som gjør det mulig for produsenter som Asus, Lenovo og HP å benytte Qualcomms Snapdragon-prosessor i sine bærbare datamaskiner. Fordelen med Snapdragon 835 er også at den er svært energieffektiv og dermed kan disse tre nye datamaskinene brukes i opptil 22 timer før det er på tide å lade igjen.

Med i Snapdragon 835-chipsettet følger også X16-støtte for LTE-nettverk med, noe som åpner opp for overføringshastigheter på 1 Gbit/s over 4G-nettet. Det gjør at de nye Qualcomm-datamaskinene ikke bare leveres med lang batteritid, men også med muligheten for å alltid være tilkoblet via mobilnettet med raske hastigheter.

Pris og tilgjengelighet varierer mellom de tre første datamaskinene, men Asus NovaGo vil være tilgjengelig allerede nå i første kvartal med en pris på mellom 6000 og 8000 kroner avhengig av konfigurasjon.

Yevo 1

Yevo 1 som ble lansert under fjordårets CES-messe er nå tilbake med en svært interessant og god nyhet. Yevo 1 konstrueres vanligvis av plast, men den nye Yevo 1 kommer til å finnes i en spesialversjon som benytter stål fra illegale våpen.

Tilbehørsprodusenten Yevo har inngått et samarbeid med den svenske veldedighetsorganisasjonen Individuell Människohjälp som kjøper illegale våpen i Guatemala, for så å smelte dem. Stålet fra disse illegale våpnene brukes deretter i den nye versjonen av Yevo 1 som gir den et unikt utseende og metallet har fått det finurlige navnet Humanium.

Den nye versjonen av Yevo 1 med Humanium gir ikke hodetelefonene en oppgradering rent funksjonsmessig, eller en lydmessig fordel, men ses kun som en måte å gjøre produktet penere på samtidig som produsenten gjør en innsats for en litt bedre verden.

Vanliga Yevo 1 har ett cirkapris på 3 000 kronor medan denna specialversion kommer hamna någonstans runt 5 000 kronor. Produktionen av den nya versionen har precis påbörjats och Yevo har i nuläget inget exakt datum på när de kommer landa i butikshyllorna.

11 januar - dag 3

Razer Project Linda

Razer har begitt seg ut på smarttelefon-markedet med en telefon som ganske enkelt kalles for Razer Phone. En av telefonens store salgsargumenter er at den har en skjerm som kan vise et høyt antall bilder per sekund og kraftig nok maskinvare for å drive spill med denne høye oppdateringsfrekvensen. .

I løpet av CES 2018 viser Razer frem Project Linda som er et tilbehør til Razer Phone i form av en bærbar datamaskin. Tanken bak konseptet er at telefonen enkelt skal sammenkobles med tilbehøret og deretter har brukeren en funksjonsrik bærbar datamaskin som drives av maskinvaren i mobiltelefonen.

Telefonen plasseres der en laptop vanligvis har berøringsplaten sin og når sammenkoblingen er gjennomført har du en større skjerm og et fysisk tastatur til telefonen din. Project Linda har også et innebygget batteri i selve datamaskinen for å ikke bruke opp batteriet i telefonen så fort. Det finnes i tillegg også innebygget lagring i datamaskinen sånn at man slipper å bekymre seg for at telefonens minne skal bli fult. Med programvare viser Razer flere eksempler på hvordan telefonens skjerm kan brukes kombinert med datadokkens skjerm for å effektivisere brukeropplevelsen.

Project Linda er i dag kun et konsept og det finnes derfor hverken sikker informasjon om pris eller lanseringsdato.

Stilla Motion

Stilla Motion er en sikkerhetsknapp fra den svenske bedriften Stilla som under årets CES-messe viser frem sikkerhetsproduktene sine. Stilla Motion er en stilren liten pukk som er laget for å sikre dine verdifulle eiendeler som for eksempel en veske.

Stilla Motion kommuniserer via Bluetooth til din iPhone eller Android-telefon og benytter et integrert akselerometer for å merke bevegelser som deretter setter i gang en alarm dersom noen rører vesken. Ideen bak Stilla Motion er at brukere skal ha en rask og enkel løsning for å oppdage dersom noen uvedkommende rører vesken din slik at du raskt kan reagere.

Så fort Stilla er aktivert i Stilla Motion-appen vil appen varsle deg så fort noen rører vesken. Stilla Motion-appen lar brukeren justere følsomheten på pukken slik at den tillater en ønsket berøring før alarmen utløses.

Stilla Motion er allerede til salgs til en pris på 300 krone, noe som kan være en rimelig løsning for å raskt oppdage dersom uvedkommende prøver å stjele vesken din.

10 januar - dag 2

Asus Lyra Voice

Asus utvider sin serie av mesh-nettverksprodukter med en smart Alexa-høyttaler. En stilren kombinasjon av høyttaler og mesh-enhet som er ment å smelte inn i hjemmet på en diskret måte. Det som gjør Asus Lyra Voice smart er nettopp Alexa som gir støtte for smarte hjem-funksjoner som stemmestyring og kommunikasjon med andre Alexa-produkter.

Den nye Lyra Voice fungerer både som et kompliment til ditt eksisterende mesh-nettverk fra Asus, men også som hovedenhet, selv om du i da ikke får tilgang til like mange ethernet-kontakter. Det eksemplaret Asus viser frem på CES 2018 er dessverre kun en såkalt mock-up og tilbyr ingen funksjoner, men designspråket er svært tiltalende.

Kombinasjonen av nettverksstøtte, høyttaler og smarte hjem-funksjoner som for eksempel Alexa, gjør Asus Lyra Voice til et interessant produkt for deg som er på jakt etter en alt-i-ett-løsning som passer elegant inn i hjemmet. Lyra Voice forventes å dukke opp på markedet i løpet av den første halvdelen av 2018 og Asus avslører enda ikke noe om hvilken pris den vil få.

LGs nye TV-er

LG slår på stortromma i 2018 med flere nye serier med TV-er. Vi kommer i løpet av året til å få se nye modeller i blant annet B, C, E og W-serien, hvor de nye modellene i C-serien og høyere kommer med LGs nye prosessor, Alpha 9.

Alpha 9 (A9) er LGs helt nye bildeprosessor som med utvidet betrakningskraft gir produsentens nye TV-er en forbedret støyreduksjon og billedbehandlingsteknologi for å redusere støy og banding.

LG stopper ikke ved forbedret bildebehandling og sterkere prosessorer, de nye modellene kommer også med HFR-støtte som gjør at TV-ene kan vise opptil 120-bilderuter i sekundet for et svært fleksibelt bilde, også i superraske sekvenser.

Og som om det ikke var nok med flotte oppdateringer i de nye modellene fra LG, inkluderes også ThinQ-teknologi som gir brukerne Google Home- og Alexa-støtte med mulighet for stemmestyring og smarte hjem-funksjoner.

De nye modellene fra LG forventes å dukke opp på markedet i løpet av andre kvartal i år, men produsenten tør enda ikke avsløre noe om prisen.

9 januar - dag 1

HTC Vive Pro

HTC sparer ikke på kruttet når de presenterer Vive Pro under CES 2018. Som de selv uttrykker det så er det verdens mest høytoppløste konsument-headset for virtuell virkelighet. De nye OLED-panelene i Vive Pro har en oppløsning på 2880 x 1600 som gir en pikseltetthet på 615 ppi, 78% flere piksler enn forgjengeren HTC Vive. Det gir brukeren en dypere VR-opplevelse med mindre synlige piksler og HTC stopper ikke med kun større oppløsning.

Hele Vive Pro har blitt optimert fra foregående versjon og den nye Vive Pro er lettere og har en utvidet passform med bedre justeringsmuligheter, samt integrert Hi-Fi-forsterker og hodetelefoner. HTC mener alvor med VR-satsningen sin og vet at det kreves en like stor satsning på lyd som på bilde for å gjøre opplevelsen mer komplett.

Det finnes likevel en hake med VR-headsettet i dag, og det er kablene. HTC tenker å bøte for dette med tilbehøret Vive Wireless Adaptor. En trådløs dings som bygger på Intels WiGiG-teknologi som gir lav latens og sender på 60 GHz-båndet for å minimere forstyrrelser. Vive Wireless Adaptor er kompatibel med både den første HTC Vive og den nye Vive Pro og er tilpasset for å monteres direkte på headsettet.

I dag finnes det dessverre ingen prisinformasjon på noen av HTCs nyheter. HTC Vive Pro vil finnes tilgjengelig på markedet fra og med første kvartal i år og Vive Wireless Adaptor bør dukke opp i løpet av juni 2018.

Arlo Security Light

Netgear utvider sitt smarte hjem-segment med flere produkter i Arlo-serien. Netgear Arlo Security Light er en helt trådløst LED-lys med integrert bevegelsessensor som du kan montere både innendørs og utendørs takket være IP65-sertifiseringen den har.

Arlo Security Light er akkurat som navnet tilsier en smart enhet som aktiverer lys når den oppdager bevegelser. Det er kanskje ikke en helt ny oppfinnelse, men det faktum at Arlo Security Light er helt trådløs og benytter et innebygget batteri samt har støtte for Wi-Fi gjør at du kan komplettere ditt Arlo-system med et produkt som er svært enkelt å installere.

Gjennom appen kan du få beskjeder om aktivering, enkelt justere lysintensitet, lysstrålen og farger, men også legge inn skjematiske belysningstider. Batteritiden er på ca. 20 minutter ved konstant belysning og hvor lenge Arlo Security Light varer på en lading er helt avhengig av din konfigurasjon og hvor ofte den utløses. Netgear mener likevel at batteriet vil vare i måneder for de fleste brukerne. Dersom man foretrekker å ha Arlo Security Light som en fast installasjon har den også støtte for lading via solcellepanel, noe som gjør at du ikke trenger å hente ned kameraet for å lade så lenge det er montert med tilgang på sollys.

Arlo Security Light vil være tilgjengelig i butikkhyllene i løpet av våren 2018, det er uklart til hvilken pris.