Blizzcon 2016

Årets Blizzcon er over for denne gang og akkurat som vanlig fikk vi ta del i en rekke morsomme nyheter og se utrolig mye god e-sport. For deg som gikk glipp av arrangementet og ønsker en rask sammenfatning av hva som skjedde har vi nedenfor samlet alt du trenger å vite om hva som skjer i Blizzards verden akkurat nå.

Overwatch

Den store Overwatch-nyheten på årets Blizzcon var den nye karakteren Sombra. Sombra er en hacker som er utstyrt med en kpist og som skal kunne hacke fiendekarakterer sånn at de ikke kan bruke evnene sine. Hun kommer også til å ha et teleporterings-gadget som hun kan kaste for så å kunne teleportere seg til den. Vi fikk også se to nye kart, Antarctica for Arena og Oasis for Control i tillegg til at det kommer et nytt arkademodus der man raskt kan spille 1 vs. 1 eller 3 vs. 3.

Sist, men ikke minst gikk Blizzard også ut med at de kommer til å starte en profesjonell Overwatch-liga neste år.

Diablo

Diablo feirer 20-årsjubileum i år og derfor har Blizzard gjenskapt det første spillet inni Diablo III. Det innebærer blant annet at du kan løpe gjennom 16 etasjer med monstre og det første spillets original-bosser. En annen morsom detalj er at Blizzard til og med har fremstilt et filter som gjør at det skal se ut som originalen i tillegg til at du bare kan bevege deg i åtte retninger, akkurat som det skal være. Dette skal være tilgjengelig på PTR allerede i neste uke.

Og så skal vi ikke glemme at Diablo II i tillegg kommer til å få en ny klasse, Necromancer. Denne klassen kommer til å lanseres en gang til neste år i DLC-en Rise of the Necromancer.

Heroes of the Storm

Ikke helt uventet kommer HotS til å få et par nye karakterer. Denne gangen blir det World of Warcraft-karakterene Varian Wrynn og Ragnaros som dukker opp i det populære spillet. Varian skal du kunne begynne å spille på PTR allerede i neste uke mens Ragnaros kommer i desember.

Hearthstone

Neste ekspansjon til kortspillet Hearthstone tar oss til Gadgetzan og når vi kommer oss dit vil vi få en ganske stor nyhet. Vi kommer nemlig til å få se kort som kalles tri-class-kort som vil være mulige å spille for flere klasser. Sammenlagt kommer det 132 nye kort i Mean Streets of gadgetzan og planen er at de skal lanseres i begynnelsen av desember.

Starcraft

Spør du oss er dette en av de kuleste nyhetene fra årets Blizzcon. Blizzard gikk nemlig ut med at de startet et samarbeid med Google for å se om Googles AI DeepMind kan hjelpe dem med å utvikle RTS-spill. Planen er også at Google skal kunne lære DeepMind nye ting via dette samarbeidet. Kanskje vi snart får se ekstremt gode AI-spillere?