Blizzcon 2015

Blizzcon er spillutvikleren Blizzards egen spillmesse der de har en mengde paneler, aktiviteter og en hel del e-sport. De bruker som regel å presentere en rekke nyheter om kommende spill, oppdateringer og ekspansjoner til allerede eksisterende titler. Dette gjør at våre spillhjerter virkelig ser frem til denne begivenheten.

Utover de nyhetene som kan komme til å bli presentert organiserer Blizzard til og med flere store turneringer under Blizzcon i sine spill. I år kommer vi blant annet til å få se hvem som vinner VM i Hearthstone, World of Warcraft, Arena, Heroes of the Storm og Starcraft II. Det vil si at den som vil ha kontroll på hva som skjer i e-sportverdenen bør følge med på det som skjer i helgen under Blizzcon.

Spennende VM-finale i Starcraft II

En av turneringene som ble avgjort nå i helgen, var VM i Starcraft II. Og den kommer til å bli historisk. Turneringen er sluttfinalen i World Championship Series, hvor spillerne har samlet poeng i løpet av året for å komme til denne finalen. Seksten spillere fikk være med, og til slutt hadde vi en finale som alle visste kom til å bli historisk allerede før den var spilt.

Finalen ble nemlig mellom fjorårets vinner, Life (Zerg) og vinneren fra 2013, SoS (Protoss). Dette innebar at uansett hvem som vant, ville vi få verdens første dobbeltmester. Og ikke nok med det – å få se to verdensmestere spille mot hverandre er rett og slett en fantastisk opplevelse.

Finalen ble spilt med best av syv games, og spenningen holdt seg til siste slutt ettersom spillerne klarte å vinne annethvert game helt fram til det syvende og avgjørende gamet. Vi kunne raskt se hvordan Life tok styringen, men til slutt klarte SoS å vinne gamet, matchen og tittelen som dobbelt verdensmester.

Verdens første VM i HotS avgjort!

I tillegg til at Blizzard presenterer en rekke nyheter på Blizzcon, er messen fylt med e-sport på høyeste nivå. Blant annet fikk vi se hvem som vant VM i Heroes of the Storm. I en av semifinalene kunne vi se lagene Na'vi og Team Dignitas spille mot hverandre. Til tross for at oddsene var på Na'vis side, var det Dignitas som gikk videre. 

I den andre semifinalen hadde vi det amerikanske laget Cloud9 som spilte mot det koreanske Team DK. Etter en betydelig jevnere match enn i den første semifinalen, stod Cloud9 igjen som seierherre og gikk videre til finalen mot Team Dignitas – en finale som kommer til å bli historisk, da den avgjorde hvem som skulle bli tidenes første verdensmester. Finalen ble spilt med best av fem runder, men det ble bare tre runder totalt ettersom Cloud9 klarte å vinne alle rundene og endte som verdensmester i Heroes of the Storm.

Hearthstone-VM avgjort med nordisk mester

Det enormt populære digitale kortspillet Hearthstone fikk nå i helgen sin andre verdensmester noensinne, og seieren ble dessuten nordisk. I finalen fikk vi nemlig se den svenske spilleren Ostkaka vinne over canadieren Hotform.

Det ble spilt best av fem i Conquest-format, som vil si at begge spillerne hadde tre kortstokker klare og måtte vinne ett game med hver kortstokk for å ta hele finalen. Tre games var alt vi fikk se, fordi Ostkaka klarte på vinne tre på rad med Mage, Rogue og Warrior.

Gratulerer til Ostkaka fra Dustin home!

Ny Hearthstone-expansion

Ikke helt uventet presenterte Blizzard en ny expansion for Hearthstone. Den heter League of Explorers og introduserer blant annet den nye mekanismen «Discover». Når man spiller et Discover-kort, får man velge ett av tre utdelte kort til å ha på hånden. Det som er litt sprøtt, er at kortene ikke engang behøver å finnes i kortstokken din.

En annen gladnyhet som dette introduserer, handler om den gylne apen (jepp, du leste riktig). Hvis du får tak i Golden Monkey-kortet, kommer det til å forvandle alle kortene dine til legendaries i en match.

Overwatch blir ikke free-to-play

Det har vært en del snakk om det kommende Blizzard-spillet Overwatch, der folk har spekulert på om det kommer til å være free-to-play eller ikke. Nå er det klart at det blir et helt «vanlig» spill som du må kjøpe for å spille. 

Sist, men ikke minst fortalte de også at Overwatch er bygget for både PC og konsoll helt fra starten, så vi konsollspillere må ikke nøye oss med en middelmådig versjon. 

Snurr film!

Den største nyheten på Blizzcon hittil er utvilsomt at vi får se den første traileren til den kommende World of Warcraft-filmen. Så selvfølgelig må vi dele den!

Mange nyheter i HotS

En av nyhetene som Blizzard nå slipper på Blizzcon, er at Heroes of the Storm kommer til å få en hel del nye godsaker. Først og fremst kan spillerne se fram til tre nye karakterer: Lunara og Cho'Gall fra World of Warcraft, og Tracer som er en av karakterene fra kommende Overwatch.

Det er ikke usannsynlig at Blizzard har bygget den tohodede ogren Cho'Gall på en slik måte at to personer styrer ham samtidig. Nøyaktig hvordan vet vi ikke, men vi gleder oss til å teste det. Alle som er på Blizzcon eller har en virtuell billett, får tilgang til Cho'Gall denne måneden. Alle andre må vente til de har spilt endel matcher med noen som spiller Cho'Gall.

Sist, men ikke minst presenterte de også spillemodusen Arena, der karakterene blir trukket ut, og hvor en hel del andre ting er blitt endret for å gi en kjappere og mer kaotisk spillestil.

Takk for denne gangen. Vi håper du vil fortsette å følge våre dekkinger av kommende eventer.