Mobilt

Sony Ericsson K800i – Den ”første” kameratelefonen

I dag fokuserer vi tilbakeblikket vårt i teknologihistorien til en av våre favoritt telefoner gjennom tidene, Sony Ericsson K800i. En storartet telefon i en enkel tid der telefonen med flest funksjoner vant.

Sony Ericsson lanserte K800i i 2006 og den ble raskt en av de mest populære telefonene på markedet. Denne telefonen var Sony Ericssons daværende flaggskip og en av de kuleste telefonene man kunne ha på den tiden. Den var til og med kul nok for James Bond som brukte mobilen i filmen Casino Royale.

Så hvorfor var den så stilig?

Vi burde kanskje i stedet spørre hvorfor den ikke skulle være den stiligste telefonen akkurat da? Denne telefonen er nemlig skikkelig påkostet og hadde nesten alt man ville ha. Men det var først og fremst en ting som gjorde den til en skikkelig vinner. Dette var nemlig den første telefonen som fikk bli merket med Sonys Cyber-shot-logoen og det var ikke for ingenting, dette var uten tvil den beste kameratelefonen på sin tid. Den hadde en sensor på 3,2 megapixel, linsebeskyttelse for å unngå riker og noe så uvanlig som en ordentlig Xenon blits. Kameratelefoner hadde eksistert i noen år allerede, men dette var den første hvor kameraet virkelig stod i fokus.

Spesifikasjoner

Som vanlig kjennes gamle spesifikasjoner litt komiske i dag, men i 2006 var K800i en skikkelig høyt presterende telefon. K800i var utstyrt med en stor skjerm på 2 tommer og den kunne vise hele 256 000 farger. Oppløsningen lå på 240 x 320 pixler noe som gir en pixeltetthet på omentrent 200 ppi. Telefonen var utstyrt med Bluetooth 2.0, et kamera i front for videosamtaler (VGA), 64 MB internt minne som kunne bygges ut med M2 minnekort.

På den tiden var det også viktig å skryte av ting som hvor mange kontakter man kunne ha i adresseboken og lignende. Denne telefonen kunne ha 1000 kontakter og K800i lagret de 30 siste numrene man hadde ringt, eller blitt oppringt av. Den hadde til og med vibrator, Mp3-ringelyder, FM-radio, IR-port og en stand-by-tid på 350 timer med 3G. Noe den ikke hadde var Wi-Fi antenne eller GPS, da fikk man i stedet vende seg til Nokia N95 som var kongen av funksjoner.

Sist oppdatert: 1 juli 2022

Tagger