Mobilt

Nokia 3310 - en legende!

Få mobiltelefoner er så ikoniske som Nokia 3310. Den eneste vi kan komme på akkurat nå er Ericsson Hotline, i alle fall hvis vi holder oss til tiden før pekeskjermsmobilene. Hvis vi skal snakke om litt nyere modeller så kan man vel si Google G1/HTC Dream og iPhone 3G, to mobiler som forandret mobilverdenen totalt.

Utrolig suksess

Men tilbake til uknuselige Nokia 3310, en mobiltelefon som de fleste som er født før 90-tallet sannsynligvis har kommet i kontakt med mer enn én gang. Telefonen var oppfølgeren til populære 3210 som til tross for høyere salgstall som oftest ikke ses på som like klassisk. 3210 ble solgt i 160 millioner eksemplarer og er i dag en av verdens mest solgte mobiltelefoner.

Nokia 3210

En av de beste tingene med Nokia 3210 var den innebygde antennen, noe som var veldig uvanlig i 1999 når telefonen ble lansert. At telefonene også kom med spillet Snake installert og hadde utbyttbare deksler var også et stort pluss som gjorde at de som en gang har eid en 3210 troligvis aldri kommer til å glemme den. Telefonen lot også brukeren programmere egne ringetoner, noe som i alle fall undertegnede har brukt en hel del timer på.

Panservogns-telefon

Nokia 3310 ble lansert året etter 3210 og ble raskt en suksess takket være en bra pris og et praktisk format. Når det kommer til funksjoner hadde det ikke skjedd så mye sammenlignet med 3210, men med litt mer rund design ble denne raskt et stilikon. Også nå hadde man mulighet til å bytte mellom en mengde deksler, man fikk det utrolig populære spillet Snake (men nå i versjon 2), og også denne modellen tålte en del juling. Hvis du skulle være uheldig og miste den i bakken, eller hvis den skulle bli overkjørt av en bil, så betød det sjelden at telefonen ble ødelagt. I verste fall fikk man vel bytte deksel, noe man kanskje ville gjøre likevel etter at man hadde sett et stilig nytt deksel i kiosken på hjørnet.

Uansett hvor glade vi blir av å tenke tilbake på disse to mobiltelefonene så er det likevel ikke en tid vi savner. For hvordan skulle en klare seg uten Google Maps, Facebook og kamera i mobilen?

Sist oppdatert: 1 juli 2022

Tagger