Lyd & bilde

Koss Porta Pro

Koss Porta Pro er trolig verdens mest klassiske øretelefoner. Derfor tar vi i dagens #ThrowbackThursday en rask titt på historien om disse øretelefonene og bedriften Koss.

Litt historie om Koss

Vi starter historien i 1958 da Koss viste frem sitt første audioprodukt på en musikkmesse i USA. Produktet det handlet om var en bærbar platespiller, men til den hadde de også fremstilt et par svært spesielle øretelefoner til dette produktet. Det viste seg at øretelefonene ble messens snakkis siden det var verdens første stereoøretelefoner og ga lytterne en helt ny opplevelse.

Dette førte raskt til at Koss ble verdens ledende produsent av øretelefoner gjennom mange mange år. Gjennom hele 60-tallet slapp Koss banebrytende produkter som ble brukt i alt fra Air Force One til store musikkstudio. I 1970 slapp bedriften de klassiske Pro4/AA som raskt ble en favoritt hos audiofile over hele verden. På starten av 80-tallet ble konkurransen hardere, men da slo Koss til igjen med et par svært tidsriktige øretelefoner, Porta Pro.

Koss Porta Pro

Koss Porta Pro ble lansert i 1984 og ble raskt en suksess. Øretelefonene var ekstremt lette og de kunne til og med legges sammen, noe som gjorde dem veldig portable da produkter som Sony Walkman hadde gitt oss muligheten til å lytte til musikk uansett hvor vi var. En annen funksjon som hjalp øretelefonene var at de satt veldig godt og hadde funksjonen ComfortZone hvor man kunne stille inn vinkel på selve øremuffen for best mulig passform.

Dagens Porta Pro veier 62 gram, har en følsomhet p å103 db og en Impedans på 60 Ohm. Best av alt er at de også er veldig billige, i skrivende stund koster de kun 349 kroner.

Sist oppdatert: 1 juli 2022

Tagger