Gaming i alle formater og maksimert med RGB-belysning

Som en av verdens største teknologimesser - og den utvilsomt største som setter akkurat dataprodukter i fokus - blir Computex i Taipei et fokuspunkt for nye kule gadgets og trender til høsten. Vi har vært i den store messehallen og ringet inn det vi synes kilte litt ekstra i teknologinervene og hvilken tone Computex har satt foran andre halvdel av året.

Gaming er alt og i alt

Gaming og dataspill har lenge vært den hotteste drivkraften rundt PC-markedet for forbrukerne, og med E-sportens stadig økende populariteten, er det ingen tegn til at n dekommer til å avta. På Computex er det tydligere en noensinne, da messen fullstendig bader i komponenter, datamaskiner og eksternutstyr som lover på en eller annen måte å gjøre deg til en bedre (eller i det minste bedre utstyrt) gamer. Et prakteksemplar er Asus ROG Phone, en spillbasert smarttelefon med mengder av tilbehør og tekniske løsninger som skal gjøre din mobile spillopplevelse bedre enn før.

Asus har utviklet skreddersydde kontroller og dokkingstasjoner for gamingtelefonen ROG Phone.

Kanskje det viktigste som den stadig voksende gamingbølgen gir deg som forbruker, er et større og mer variert utvalg, enten du personlig er mest interessert i et design som skiller seg ut, skarp ytelse, smarte funksjoner eller en spesifikk balanse mellom dem.

TV-apparater for datamaskiner og skjermer for konsoller

En moderne TV er i siste instans en stor skjerm med innebygd TV-mottaker, men bare det siste året har vi på alvor begynt å se grensene viskes ut mellom disse to kategoriene. Selv her er det spillmarkedet som på alvor har drevet denne utviklingen.

Et eksempel som vi så allerede i vinter, men som har blitt skjerpet i løpet av våren, er BFG (Big Format Gaming) konseptet med gigantiske spillskjermer på opptil 65 tommer. Asus viste sitt produkt, som heter PG65 og er utviklet i samarbeid med Nvidia. Det mangler helt en TV-mottaker, men er tenkt akkurat som en dataskjerm. Kanskje mest interessant akkurat for dataspillere er at PG65 har noe mer attraktivt enn en TV-mottaker: 4K-oppløsning i 120 hertz, variabel oppdateringsfrekvens med G-Sync, og ekstra kort svartid.

Du trenger et skikkelig skrivebord for Nvidias BGF-skjermer, men Asus ROG Swift PG65 gir en spennende spillopplevelse.

For den som i hovedsak spiller på konsoll, ser vi samtidig et økende utvalg av konsolltilpassede skjermer, også disse uten TV-mottaker, men i et mindre format. Her er enda et eksempel fra Asus, der man i mangel på støtte for høyere oppdateringsfrekvens, vil tiltrekke seg konsollspillere med HDR-støtte, adaptiv bildefrekvens for konsoller, lav latens for seriøse e-sportere, skarp fargegjengivelse og innebygd ladestasjon for håndkontroller.

Grensene mellom PC og spillkonsoll viskes med andre ord ut mer og mer.

Gamingstoler

Som en del av gamingbølgen ser vi også flere og flere spilltilpassede datastoler på messegulvet. Selv om produktkategorien selv ikke er ny, er det et prakteksemplar på hvordan spillindustrien forvandler alle former for eksternutstyr, og ikke bare den elektroniske kategorien som mus og tastatur.

Datastoler for gaming har med andre ord på relativt kort tid gått fra å være et nisje-premiumprodukt til nærmest en selvfølgelighet fra mange produsenter av eksternutstyr, for eksempel fra Corsair eller svenske Arozzi.

Gamingstoler finnes overalt i Taipei hos diverse produsenter. Her en RGB-utstyrt variant fra Vertagear.

I den mer ekstreme enden av spekteret finner vi imidlertid Cooler Master, som ønsker å erstatte både stolen og skrivebordet ditt med en gigantisk "Game Pod". Dette er en enhet som hittil er bygget spesielt for å vise eksternt utstyr på messer, og som er bygget rundt et komfortabelt bakoverlent sete med en solid arm som holder en dataskjerm i synsfeltet. Ifølge produsenten er dette noe som man planlegger å ta inn på markedet som et forbrukerprodukt i fremtiden, for entusiaster som ikke bare vil oppgradere, men kanskje helt erstatte gaminghjørnet hjemme.

Strålende marked for RGB

Kan det skinne, så skal det skinne. Det har vært en klar trend på de siste årens teknologimesser for dataprodukter, og så langt er det ingen tegn på at denne utviklingen avtar om kort tid. Tvert imot finner vi flere RGB-belyste gadgets enn noensinne på Computex i Taipei.

Hvis det ikke er tilstrekkelig med mus, tastaturer, komponenter og hodesett som skinner i 16,9 millioner fargernyanser, er det nå også mulig å finne stoler med RGB-belyste nakkestøtter. Sistnevnte ble for eksempel vist av Vertagear, i form av den batteridrevne RGB-belyste gamingstolen PL4500. I tillegg til en mengde kabler, musematter, mobiltelefondeksler og annet strøutstyr skinnende i alle regnbuens farger (og noen få millioner til), så det er ikke nødvendig å ha en eneste mørkt flekk i sitt datahjørne for den som absolutt ikke vil. Snarere synes et hjørne uten RGB-belysning å være vanskelig å unngå selv om du prøver.

Taiwan er datakomponentenes mekka og gamingvanviddet er sterkere enn noen gang i Asia. Det eneste som kanskje slår gaminginteressen, ser ut til å være trenden med RGB-belysning. Om den stemmer overens med det mer nedskalerte skandinaviske designspråket lar vi være usagt.

computex logo

14 juni 2018

CES 2019

Med hundretusenvis besøkende og mange utstillere fra hele verden, er CES i Las Vegas verdens viktigste forbrukerelektronikkmesse. Det er her mange av de hotteste produktnyhetene blir avslørt, og her får vi et første glimt av neste års største trender.

IFA 2018

IFA-messen er Europas største og viktigste teknologimesse, hvor både store og små produsenter enes om å vise frem sine nyeste produkter på hele 150 000 kvadratmeter messegulv. Vi er selvfølgelig til stede på IFA også i år for å ta en nærmere titt på alle nye kule gadgets som kommer til å slippes i løpet av neste år.

IFA 2017

IFA-messen er Europas største og viktigste messe når det gjelder hjemmeelektronikk. Her vil vi i en ukes tid daglig rapportere om de nyeste og viktigste nyhetene fra messen.

Quiz: Er du en ekspert på dingser?

Det er lett å gjenkjenne en iPhone hvis man får se et bilde av telefonen, men spørsmålet er om du kjenner den igjen hvis du bare får se volumknappene? I denne quizen vil du kun få se ekstreme nærbilder av ting, spørsmålet er om du likevel klarer å se hva bildene forestiller?

Quiz: Teknologiåret 2016

2016 har vært fullt av teknologiske innovasjoner og interessante teknologiske hendelser. Spørsmålet er bare, hvor godt husker du teknologiåret 2016?

Quiz: Roboter

Roboter av ulike slag har vært en del av populærkulturen i over hundre år. Men hvor mye kan du egentlig om dem? Ta quizzen vår om roboter fra blant annet filmens, spillenes og musikkens verden.