Game & Watch

I dagens #ThrowbackThursday tar vi en nærmere titt på klassikeren Nintendo Game & Watch, en av spillhistoriens viktigste maskinvare gadgets, men mer om det litt lengre ned. Først litt om hva en Game & Watch er for noe.

Hvad er et Game & Watch?

En Game & Watch er akkurat det navnet antyder, det vil si en klokke og et spill. Hvor mange som faktisk brukte sin Game & Watch som klokke er heller usikkert, spør du oss var en Game & Watch et bærbart spill og ingenting annet. De første enhetene var små firkantete enheter med skjerm i midten og et par knapper. Alle Game & Watch hadde kun ett innebygget spill og man kunne ikke bytte ut spillet på noen måte, ville man spille noe annet fikk man kjøpe en ny enhet. Alle spillene hadde to ulike spillmoduser, A og B, men det var sjeldent noen særlig stor forskjell. Som oftest var den ene modusen raskere, ellers var det noe annet som endret seg og gjorde spillet vanskeligere. På den måten fungerte spillene for både erfarne gamere og nybegynnere.

Etter hvert kom det Game & Watch med doble skjermer og disse var designet litt som dagens Gameboys, det vil si at de var sammenleggbare.

Historien

Sagnet forteller at ideen til Game & Watch oppstod når Gunpei Yokoi på Nintendo tok tog og så en forretningsmann som kjedet seg og lekte med lommekalkulatoren sin for å fordrive tiden. Dette fikk altså Gunpei til å tenke og tre år senere, i 1980 kom resultatet. Det første Game & Watch spillet het Ball og gikk enkelt og greit ut på å sjonglere.

Den viktigste innovasjonen Gunpei Yokoi kom på var når sjefene hos Nintendo ville at han skulle lage en Game & Watch versjon av det utrolig populære arkadespillet Donkey Kong. Donkey Kong benyttet seg nemlig av en joystick som selvsagt ikke fikk plass i et lommeformat. Gunpei fremstilte dermed det klassiske styrekorset som senere dukket opp på NES, SNES og i lignende form på alle spillkonsoller helt frem til i dag.

Sammenlagt ble det sluppet 60 Game & Watch spill og ett spesialspill som bare gikk an å få dersom man vant en turnering. Det siste Game & Watch spillet kom i 1991, to år etter at Gameboy hadde kommet og ganske enkelt gjort Game & Watch til en steinaldergadget siden man kunne bytte spill på Gameboyen sin.

Men Game & Watch hadde 11 gode år og solgte hele 80 millioner eksemplarer.

8 februar 2016

E3 2017

Alle nyhetene fra verdens største spillmesse.

Quiz: Kjenner du igjen disse indie-spillene?

Det finnes mange helt fantastiske indie-spill på markedet, men spørsmålet er hvor mange du kjenner til? I denne quizen vil du få se en skjermdump fra et ‘’velkjent’’ indie-spill og det er din jobb å vite hvilket spill det kommer fra. Hvor mange klarer du?

Quiz: Spillet sitater

Det finnes mange kjente sitater fra forskjellige spill, noen mer gjennomtenkt enn andre. Men det store spørsmålet er om du tror du kan matche rett sitat med riktig spill? Eller som Duke Nukem ville sagt; ”Come get some!”

Pac-Man

Det er få spill som er så klassiske som Pac-Man så vi tenkte å tilegne denne TBT til nettopp historien om Pac-Man. Andre spill på tapete var Tetris, Pong og Space Invaders, men de får vente litt til før de får sin egen TBT.

Sega Mega Drive

Snakker man om retro-spillkonsoller går nok de flestes første tanker til Nintendo 8-bit, eller Super Nintendo. Men man skal ikke glemme den fantastiske spillkonsollen Sega Mega Drive (også kalt Sega Genesis i Nord-Amerika).

Voodoo – en 3D-revolusjon

I dagens #ThrowbackThursday tenkte vi å se nærmere på litt spillhistorie som trolig alle som spilte dataspill på 90-tallet husker, nemlig grafikkortet Voodoo fra 3dfx.