Gaming

Final Fantasy VII

Final Fantasy er uten tvil ett av verdens mest populære spillserier, og serien har en rekke virkelig bra spill. Men i dag tenkte vi fokusere på det spillet i serien som vi anser som det mest klassiske: Final Fantasy VII.

Fighting Fantasy blir Final Fantasy

Det første spillet i serien ble skapt av Hironobu Sakaguchi allerede i 1987 og dette var ett spill for Nintendo Entertainment System, NES. Spillet ble sluppet med tro om at dette skulle bli det siste spillet som utgiveren Square (nå Square Enix) noensinne skulle slippe. Selskapet holdt nemlig på å gå konkurs. I dag vet vi så klart at dette ikke hendte, og det er på grunn av at Final Fantasy ble en enorm suksess allerede fra start. Hele 400 000 kopier ble solgt av originalutgaven og enda flere hvis man regner med alle senere slipp og spesielt når det ble sluppet i USA.

Dette reddet Square, og som vi alle vet har det siden den gang blitt sluppet en mengde oppfølgere til flere ulike konsoller. Sakaguchi har senere fortalt om hvordan navnet kom til og det er en anekdote som er for morsom til å ikke ta med her. Spillet skulle først hete Fighting Fantasy, men før slipp endret man det til Final siden Sakaguchi trodde det skulle bli hans og Squares siste spill. Et passende navn på et siste spill synes vi, men at det finnes flere ”final” fantasier er jo litt rart.

Final Fantasy VII slippes

Nå hopper vi fram i tiden til når Final Fantasy VII ble sluppet, det vil si 1997. Den første store nyheten var at man nå valgte å slippe spillene til Sonys spillkonsoll Playstation, og det andre store var at dette ble det første Final Fantasy-spillet som forlot 2D-verdenen og i stedet brukte avansert 3D-grafikk. Vi husker godt hvor fantastisk heftig det var og hvor ekstremt fint man syntes det var, noe som kan føles veldig rart når man tar en titt på spillets grafikk i dag. På den tiden var det derimot utrolig kult å se spillets kantete og lavoppløste polygoner som dannet figurer som spillets hovedkarakter Cloud Strife.

Final Fantasy VII er fortsatt det mestselgende spillet i serien med nesten 10 millioner solgte kopier, og nå er det snart klart for at dagens generasjons skal få ta del av den fantastiske historien siden en remake av spillet er på vei. Og for de som ikke bryr seg så mye om moderne grafikk, kan man også spille originalen på forskjellige moderne plattformer.

Sist oppdatert: 1 juli 2022

Tagger