Gaming

E3 2017

E3 er uten tvil den viktigste spillmessen i verden og gjennom årenes løp har vi ikke bare fått se de mest klassiske spillene presentert her, men også konsoller som for eksempel PlayStation 3 og Nintendo Wii.

Mellom 14/6 og 16/6 kommer vi til å oppdatere denne siden daglig med de siste nyhetene fra messen, så følg oss her eller på Facebook sånn at du ikke går glipp av de kuleste spillnyhetene.

Pirater og pirater

Ikke mindre enn to pirat-spill ble presentert på E3 i år, Sea of Thieves og Skull & Bones. Sea of Thieves er et litt merkelig multiplayerspill fra Rare der du og vennene dine er besetningen på et sjørøverskip. Spillet ble vist frem allerede i fjor, men nå får vi se enda mer gameplay der man forlater skipet for å dra på eventyr. De har kunngjort at spillet skal lanseres tidlig i 2018.

Skull & Bone er isteden et PvP-spill fra Ubisoft der alle spillerne styrer sine egne skip for å sloss mot andre ute på havet. Mye mer enn det vet vi ikke, men det er enda en stund igjen for dette lanseres først høsten 2018.

VR

Det ble selvsagt endel snakk om VR under årets messe og her er de største nyhetene. Først og fremst viste Sony frem en hel haug med spill som kommer til å fungere med Playstation VR innen kort tid. Noen eksempler er Skyrim, Final Fantasy XV og Bravo Team. Bethesda viste frem litt VR i form av Doom VFR og Fallout VR. Begge titlene er allerede annonsert, men vi fikk se nye trailere.

Beyond Good and Evil 2

Dette er en av de absolutt største lanseringene under årets messe. Dette er en prequel til det første spillet som kom allerede i 2003 og mange fans har ventet på dette spillet siden Ubisoft første gangen nevnte det allerede i 2008. Vi får dessverre ikke så mye mer informasjon enn en veldig stilig trailer uten gameplay, og litt info om at spillet kommer til å være kjempestort og at man skal kunne reise rundt blant flere planeter. Men åh, som vi ser frem til dette.

Spider-Man

Det siste som skjedde under Sonys pressekonferanse på E3 var at de satte i gang et ni minutters klipp med gameplay fra det kommende spiderman-spillet, Spider-Man. Spillet ser sykt bra ut og man får et godt innblikk i hvordan det kommer til å være. Dessverre må vi vente helt til neste år før det faktisk lanseres.

Xbox One X er neste generasjon Xbox

Microsoft har tidligere snakket om Project Scorpio som var kodenavnet på selskapets neste spillkonsoll. Nå er konsollen endelig her og det offisielle navnet er Xbox One X. Den nye konsollen kommer til å ha en grafikkdel som kan håndtere hele 6 teraflops (sammenlignet med PS4 Pros 4,2 teraflop) og det er selvsagt 4K som gjelder. Konsollen kommer også til å være bakover kompatibel med både Xbox 360 og Xbox One-spill og disse kommer til å se merkbart bedre ut på den nye konsollen.

Planen er at konsollen skal kommer for salg 7. november.

Noen andre Xbox-nyheter

Når vi likevel er inne på den nye Xboxen kan vi også passe på å nevne flere morsomme nyheter rundt Xbox. Microsoft fortalte blant annet på pressekonferansen sin at Xbox One kommer til å få støtte for klassiske Xbox-spill. Nøyaktig hvilke gjenstår å se.

Vi fikk også vite at det kommer en ny versjon av den vilt store originalkontrollen til Xbox. Den nye kontrollen lages av Hyperkin Games og kommer til å fungere til Xbox One og PC.

Nytt Wolfenstein-spill

Bethesda presenterte på sin pressekonferanse et nytt Wolfenstein-spill som de tidligere har hintet om. Det nye spillet heter Wolfenstein 2: The New Colossus og utspiller seg i USA i 1961 i den klassiske, alternative tidslinjen der nazistene vant andre verdenskrig. Nå er det også bekreftet at det atter igjen er B. J. Blazkowicz som er hovedkarakteren i spillet. Spillet lanseres 27.oktober til Xbox One, PS4 og PC.

Gameplay fra BioWares Anthem

BioWares nye spill Anthem er fremdeles ganske langt unna lansering siden det skal komme en gang i 2018. Men vi fikk se litt gameplay fra det nye spillet og det ser virkelig bra ut.

Age of Empires i 4K

I år fyller et av de mest klassiske strategispillene noensinne, Age of Empires, 20 år. Derfor var det skikkelig gøy at Microsoft melder at en ny og forbedret versjon kommer til å lanseres senere i år. Spillet kommer selvsagt til å få bedre grafikk, men det kommer også til å få et nytt soundtrach og en del spill tekniske forbedringer.

Sist oppdatert: 1 juli 2022

Tagger