Clippy - den irriterande bindersen

Clippy, eller Clippit som han faktisk heter er den der bindersen som en fant i Microsoft Office tidligere. I ukens #ThrowbackThursday tar vi en liten titt på bindersen som de fleste trolig kan skrive under på at var litt (les: enormt) irriterende.

Office 97

Det var her vi fikk lære å kjenne Clippy første gangen. Den såkalte assistenten dukket opp stadig vekk for å gi oss tips, og ofte forsøkte han(?) også å gjette hva vi holdt på med. Når du begynte å skrive et dokument kunne han for eksempel dukke opp for å spørre om det kanskje var et brev du skrev og om du ville bruke en brev-mal.

Clippy er helt klart den assistenten folk oftest husker siden Clippy var standard, men det fantes flere andre assistenter å velge mellom. Troligvis var det ikke så mange som gjorde det, siden de fleste bare ville bli kvitt ham, ikke bytte figur.

Irritasjon og kritikk

Som sagt var det ikke så mange som ville ha hjelp av Clippy, det ble i stedet et irritasjonsmoment når Clippy stadig dukket opp for å stille irrelevante spørsmål. Clippy var så hatet rundt om i verden av blant annet Time Magazine har listet Clippy som en av verdens femti dårligste oppfinnelser. Til og med internt i Microsoft fikk Clippy kritikk, og når Office for XP ble sluppet ble det markedsført med en serie reklamefilmer som litt selvironisk viste at Clippy nå var avslått som standard nettopp for at folk var irritert på bindersen.

Død og tilbakekomst

Som sagt så var Clippy og de andre assistentene slått av som standard i Office XP, men du kunne fortsatt velge å ha Clippy som assistent hvis du ville. Var det noen som valgte å bruke Clippy? Skriv gjerne om hvorfor på vår Facebook-side, for vi kan absolutt ikke forstå det. Clippy og vennene hans forsvant for godt i Office 2007, noe som betyr at han fikk lov til å fylle ti år. Det er ganske mye med tanke på all kjeften han fikk.

I 2014 kom Clippy tilbake, til mange brukeres store skrekk, men det viste seg ganske raskt å være Microsofts aprilspøk. Men du kan fortsatt finne referanser til Clippy i dagens Microsoft-produkter. Spør for eksempel Cortana om hun liker Clippy, så får du høre hva hun synes.

22 oktober 2015

CES 2019

Med hundretusenvis besøkende og mange utstillere fra hele verden, er CES i Las Vegas verdens viktigste forbrukerelektronikkmesse. Det er her mange av de hotteste produktnyhetene blir avslørt, og her får vi et første glimt av neste års største trender.

IFA 2018

IFA-messen er Europas største og viktigste teknologimesse, hvor både store og små produsenter enes om å vise frem sine nyeste produkter på hele 150 000 kvadratmeter messegulv. Vi er selvfølgelig til stede på IFA også i år for å ta en nærmere titt på alle nye kule gadgets som kommer til å slippes i løpet av neste år.

Gaming i alle formater og maksimert med RGB-belysning

Som en av verdens største teknologimesser - og den utvilsomt største som setter akkurat dataprodukter i fokus - blir Computex i Taipei et fokuspunkt for nye kule gadgets og trender til høsten. Vi har vært i den store messehallen og ringet inn det vi synes kilte litt ekstra i teknologinervene og hvilken tone Computex har satt foran andre halvdel av året.

IFA 2017

IFA-messen er Europas største og viktigste messe når det gjelder hjemmeelektronikk. Her vil vi i en ukes tid daglig rapportere om de nyeste og viktigste nyhetene fra messen.

Quiz: Er du en ekspert på dingser?

Det er lett å gjenkjenne en iPhone hvis man får se et bilde av telefonen, men spørsmålet er om du kjenner den igjen hvis du bare får se volumknappene? I denne quizen vil du kun få se ekstreme nærbilder av ting, spørsmålet er om du likevel klarer å se hva bildene forestiller?

Quiz: Teknologiåret 2016

2016 har vært fullt av teknologiske innovasjoner og interessante teknologiske hendelser. Spørsmålet er bare, hvor godt husker du teknologiåret 2016?