Annet

CES 2019

Med hundretusenvis besøkende og mange utstillere fra hele verden, er CES i Las Vegas verdens viktigste forbrukerelektronikkmesse. Det er her mange av de hotteste produktnyhetene blir avslørt, og her får vi et første glimt av neste års største trender. Dustin Home vil selvfølgelig være på plass i Las Vegas for å rapportere om de viktigste hendelsene og de kuleste tingene rett fra messegulvet.

Siden oppdateres daglig.

Dag 1
Dag 2
Dag 3
Dag 4

Dag 1 - 8 januar

TV dominerer

Ikke helt uvanlig så dominerer TV-apparater en stor del av messen. Trendene er heller ikke så vanskelige å se etter en rask runde blant de store produsentene. I år er det 8K som gjelder, selv om de fleste ikke engang har 4K-apparater enda, samt at innholdet ligger langt etter enn så lenge. Ellers så ser de fleste enhetene ut som de har gjort i tidligere år, men med bedre bildekvalitet og lyd. De to sørkoreanske gigantene skiller seg imidlertid ut med noen nye, kule ting.

LG Signature OLED R

Dette er utvilsomt messens hotteste TV. Denne OLED-skjermen kan rulles sammen og skjules inne i en firkantet boks når den ikke er i bruk. De har lenge vist fram fleksible OLED-skjermer, og man har snakket om denne muligheten i lang tid. LG viste til og med en prototype i fjor på CES. Vi trodde vel at det skulle ta noen år før vi fikk se denne TVen hvis vi skal være ærlige, men vi klager ikke. Vi er også veldig imponert over hvordan mekanikken fungerer og hvor stabil skjermen er, selv om den kan rulles sammen.

LG Signature OLED R

TVen har en 65 "stor OLED-skjerm med 4K oppløsning og all den nyeste teknologien inni. For eksempel har den HDMI 2.1, Airplay, Google Assistant og mye mer. I tillegg har den et solid høyttalersystem med forsterkere innebygd i boksen som TVen rulles inn i. En litt kul funksjon er at man kan rulle ut TV-en litt for å få en musikk-kontroll hvis man ønsker det.

TVen skal kunne kjøpes en gang i vår for sannsynligvis veldig mye penger.

Samsung The Wall MicroLED

Samsungs MicroLED-teknologi var noe de viste fram som et konsept i fjor, og i år fikk vi se enda mer av det hele, dessverre fortsatt bare som et konsept. Kort sagt, denne teknologien kan beskrives som en miniatyr-jumbotron hvor hver piksel er en egen LED. Disse diodene er imidlertid mye mindre enn de du er vant til å se. Teknologien gjør det mulig å bygge TV-skjermer uten kanter, noe som igjen gjør det mulig å bygge sammen en TV med forskjellige moduler for å få størrelsen og forholdet man ønsker. For eksempel har Samsung en 219-tommers skjerm på messen, og den er utrolig imponerende.

Samsung The Wall

Dag 2 - 9 januar

Razer Raptor

Razer har lenge produsert noen av markedets beste gaming gadgets og datamaskiner, men noe som har manglet i sortimentet, er en gamingskjerm. Det vil si, inntil nå. På CES i år viser nemlig Razer for første gang sin kommende Raptor gamingskjerm.

Skjermen har et 27” stort IPS-panel med en oppløsning på 2560 x 1440. Selvsagt har den 144 Hz oppdateringsfrekvens, og den støtter AMD Radeon FreeSync. Den har en responstid på 7 ms, men med små justeringer bør den kunne komme så lavt som 1 ms.

Razer raptor

Skjermen er solid bygget og er også veldig smart designet, med innebygd kabelhåndtering og mulighet til å vinkle skjermen for å få tilgang til alle kabler fra forsiden. Samlet sett virker den svært solid bygget, og vi ser fram til at den slippes senere i år.

Samsung Notebook Odyssey

Samsung er kanskje ikke den første produsenten man tenker på hvis noen nevner gaming-PCer. Men det er noe som Samsung ønsker å endre med lanseringen av det vi kan kalle Samsungs første virkelige gaminglaptop, Samsung Notebook Odyssey.

Samsung Notebook Odyssey

Dette er ikke den første Odyssey-PCen fra Samsung, men denne tar virkelig alt til et nytt nivå med et suverent design og de nyeste komponentene. Blant annet vil det være en av de første bærbare PCene med Nvidias splitter nye RTX 2080. Andre spesifikasjoner er en Core i/-prosessor, 16 GB RAM-minne og en 15,6 tommers stor skjerm med 144 Hz oppdateringsfrekvens.

Dag 3 - 10 januar

Nubia Red Magic Mars

Det ble ikke lansert så mange nye telefoner under årets messe (de kommer vanligvis i mars under Mobile World Congress), men av de som ble vist, synes vi at denne telefonen fra Nubia er den absolutt heteste.

Nubia Red Magic Mars

Nubia Red Magic er en telefon med fokus på gaming, og når vi sjekket den ut, så virker det som den lykkes med dette helt fantastisk. I tillegg til å være utstyrt med en kraftig Snapdragon 845-prosessor og hele 10 GB RAM-minne, så har telefonen en unik kjøling som blander luftkjøling med væskebasert kjøling. På den måten blir ikke telefonen overopphetet selv når du bruker et veldig krevende spill og spiller til batteriet er oppbrukt.

En annen morsom detalj er at den har LED-belysning på baksiden som du kan tilpasse som du vil.

IBM Q System One

Dette er kanskje ikke en av lanseringene som du nesten ikke kan vente med å få kjøpt. Dette fordi du sannsynligvis aldri kommer til å få muligheten til å kjøpe den. Men vi synes den er så kul at vi må skrive om den. IBM Q System er nemlig en kvantedatamaskin. IBM lanserer den som verdens første integrerte universelle kvantedatamaskin designet for vitenskapelig og kommersiell bruk.

Denne datamaskinen betyr ikke at kvantedatamaskinens æra er her ennå, men det er et godt skritt i riktig retning, og den vil gjøre det mulig for flere forskere å begynne å teste hva en kvantedatamaskin faktisk kan gjøre.

IBM Q System One

Blue Ember

Vi avslutter dagens rapportering med en litt mindre avansert gadget sammenlignet med den ovennevnte kvantedatamaskinen, og det er Blues nye mikrofon Ember. Dette er en ny mikrofon for streamere og andre som ønsker god lydkvalitet til en fornuftig pris. Mikrofonen er relativt enkel, har en XLR-utgang og bør ha et svært smalt opptaksområde. Sistnevnte betyr at den bør være god til å fokusere på stemmen din, men ikke ta opp tastaturet og andre lyder rundt omkring. Vi ser helt klart frem til denne, ettersom flere gode streamingmikrofoner er noe som trengs.

Dag 4 - 11 januar

Royole FlexPai

Royole er kanskje ikke et selskap du har hørt om, og det er ikke så rart siden de bare har eksistert i fem år. I løpet av disse fem årene har de imidlertid fokusert på å utvikle bøyelige skjermer, og på CES i år var det på tide å vise frem den første mobiltelefonen med en bøyelig skjerm, FlexPai.

Royole FlexPai

Skjermen på denne mobiltelefonen er 7,8 tommer, og brettet ut er den mer som et nettbrett enn en mobiltelefon. Problemet er at når man bretter den sammen, så blir den litt for klumpete til å være en fleksibel mobiltelefon. Men den er skikkelig kul, og vi kan nesten ikke vente til det kommer flere bøyelige mobiltelefoner.

Audio-Technica ATH-ANC900BT

Audio-Technica er et anerkjent selskap i lydbransjen, og de har produsert noen av verdens beste hodetelefoner gjennom tidene. Noe som har manglet i deres katalog, er et par trådløse støydempende hodetelefoner. Det vil si til nå. På messen viste selskapet to modeller, og ifølge oss ser de begge veldig lovende ut.

ANC900BT er den dyreste modellen og kommen uten tvil til å slåss med Bose og Sonys lignende modeller. Den skal ha hele 35 timers batteritid, noe som er helt vilt. Den andre modellen heter ANC500BT og er en “budsjett”-versjon med 20 timers batteritid og litt mer plastaktig konstruksjon. Disse vil trolig få en prislapp som kan gjøre dem til en storselger, da øvrige hodetelefoner med lignende funksjoner er en anelse dyrere.

Audio-Technica ATH-ANC900BT

Sony GTK-PG10

En stor firkantet plastboks med høyttalerelementer er ikke noe vi vanligvis skulle synes var interessant nok til å skrive om, men Sonys nye bærbare høyttaler skiller seg ut fra mengden. Dette kan nok være den perfekte høyttaleren for festivaler eller avslapping i parken i sommer.

I tillegg til å være en kraftig høyttaler, har den også et innebygd bord med to koppholdere, perfekt for en piknik. Hvis man vil, kan man også koble til en mikrofon for litt karaoke. Sist men ikke minst; batteriene skal rekke til 13 timer, så det burde holde for en fin fest.

Sony GTK-PG10

Sist oppdatert: 1 juli 2022

Tagger