Gamle favoritter

I dagens #ThrowbackThursday tar vi en nærmere titt på klassikeren Sega Mega Drive.

Gamle favoritter

I dagens #ThrowbackThursday tar vi en nærmere titt på klassikeren Sega Mega Drive.

Sega Mega Drive

Snakker man om retro-spillkonsoller går nok de flestes første tanker til Nintendo 8-bit, eller Super Nintendo. Men man skal ikke glemme den fantastiske spillkonsollen Sega Mega Drive (også kalt Sega Genesis i Nord-Amerika).

Sega Mega Drive clipping

Lanseringen og konsollkrigen

Sega Mega Drive ble lansert i Japan i 1988 noe som gjør den til en av de første 16-biters konsollene på markedet. Sega lykkes dessverre ikke med å bruke dette til sin fordel for å dominere markedet før Nintendo slapp sin 16-bitskonsoll Super Nintendo. Isteden ble det en skikkelig konsollkrig i likhet med de vi ser i dag mellom Xbox og Playstation.

Med slagord som ”Genesis does what Nintendon’t” er et godt eksempel på hvordan krigen utspilte seg. Sega forsøkte under denne krigen å ta en posisjon der de ble ansett som den kule konsollen, mens Nintendo var et kjedeligere alternativ som heller ikke var like bra teknisk. En viktig del i denne reklamekampanjen var Segas nye kule maskot Sonic og spillet der det lille piggsvinet var hovedperson. Det første Sonic-spillet kom i 1991 og var ikke bare en viktig del av konsollkrigen, det var også ifølge oss et utrolig morsomt spill og vi virker ikke som de eneste siden spillet raskt ble en suksess.

Teknologien under lokket

Inni Sega Mega Drive fant man en Motorola-prosessor ved navn Motorola 68000 som tikker på med en klokkefrekvens på 7,6 MHz. Dette kan sammenlignes med Super Nintendo med en prosessor som bare hadde en klokkefrekvens på ca. 2,68 MHz (avhengig av modell). Dette burde gitt Sega Mega Drive en fordel mot Nintendo, men resterende spesifikasjoner var ikke like gode siden Sega ble lansert 2 år tidligere. For eksempel hadde Sega 64 kB RAM sammenlignet med 128 kB hos Nintendo. Sega klarte dessuten bare å vise 64 farger samtidig mens Nintendo klarte 256 og også når det gjaldt maksimal oppløsning var Super Nintendo bedre.

Noe som likevel var veldig stilig (men kanskje ikke så bra) var at Sega lanserte noe de kalte Sega Meganet. Sega Meganet var en av verdens første løsninger når det gjelder å spille online og det er utrolig stilig. Meganet ble lansert allerede i 1990 og fungerer ved at man kjøpte tilbehøret Mega Modem. Ved hjelp av det kunne du laste hjem et par spill og deretter spille med andre personer som ikke satt i samme rom som deg. Problemet var at det bare fantes noen få titler og Sega hadde litt problemer med tjenesten.